Ben Foster gikk ned 28 kilo for rollen i «The Survivior»

Ben Foster får skryt for sin krevende rolle i Holocaust-dramaet «The Survivor» som kommer på kino til sommeren i Norge. 

Du har sett ham i filmer som X-Men: The Last Stand, 3:10 to Yuma og Lone Survivor. Nå er Ben Foster  kinoaktuell i sin kanskje mest krevende rolle. I sommer kommer han på kino som jødiske Harry Haft i den virkelighetsbaserte historien om en Holocaust-overlevende som ble bokser.

Filmen er fortalt i to parallelle tidslinjer. En del av historien finner sted i konsentrasjonsleirene der Harry ble tvunget til å kjempe for sin overlevelse. Dette innebar blant annet å drepe andre medfanger på vaktenes ordre. I traileren ser vi en nazivakt (spilt av Billy Magnussen) presse ham før en kamp der taperen blir skutt.

I konsentrasjonsleirene ble  Harry Haft tvunget til å kjempe for sin overlevelse.

Tynget av skyldfølelse

Den andre delen av Harrys historie finner sted etter krigen mens han prøver å skape et nytt liv i Amerika, tynget av skyldfølelse og brutale minner.

Ben Foster er av mange skuespillere som har gått gjennom en ekstrem kroppslig transformasjon for en filmrolle. Vi så Christian Bale bli veldig tynn for filmen «The Machinist», og Matthew McConaughey sultet seg selv for å spille en AIDS-syk mann i «Dallas Buyers Club».

«Ben Foster går gjennom mer enn en utrolig transformasjon her, og forandrer både kropp og sjel uten å unngå eller overdramatisere de styggere aspektene ved karakterens liv,» skriver Hollywood Reporter i sin anmeldelse.

– Vi har alle sett bildene av de overlevende i konsentrasjonsleirene. Vi har sett dokumentarene. Men for å virkelig utforske livene deres, tilbringe tid med dem, følte jeg at jeg trengte å gå ned i vekt. For det hadde vi tid til. Og jeg hadde ikke klart å se meg selv i speilet om morgenen hvis jeg hadde valgt en digital snarvei, sier Foster til The Wrap.

– Til slutt hadde jeg gått ned 28 kilo, sier Foster til avisen. Det tok meg fem måneder. Og så måtte vi pause innspillingen i flere uker slik at jeg måtte legge på meg igjen. Så var det pastatid og det føltes kjempegodt.

The Survivor er den fjerde HBO-filmen fra regissør Barry Levinson, hvis tidligere filmer for strømmekanalen ble viet til Joe Paterno, Dr. Jack Kevorkian og Bernie Madoff. Selv om hver av disse figurene er bedre kjent, er det vanskelig å toppe Haft, som overlevde Auschwitz ved å bokse mot medfanger for å underholde nazistene, før han emigrerte til USA, hvor hans kortvarige boksekarriere inkluderte en minneverdig kamp med fremtiden. mester Rocky Marciano.

The Survivor får norsk kinopremiere 15. juli.