Trailerpremiere på «Billy the Kid»

«Vikings»-skaperen Michael Hirsts nye tv-serie forteller en om en av det ville vestens mest kjente våpenmenn i «Billy the Kid».

Handlingen kretser rundt et av det ville vestens mest kjente og omtalte ikoner, som har dukket opp flere ganger i ulike filmer og tv-serier opp gjennom årene. «Billy the Kid», eller William H. Bonney som han også ble kjent, skal ha vært en av de mest misforståtte i det gamle vesten. I den nye serien skal vi få følge den karismatiske revolvermannen når han tilfeldigvis havner midt i en feide mellom to forskjellige gjenger.

Kjendis

Irsk-ættede Billy vokste opp i en lovløs og voldsom verden, men var i motsetning til de fleste andre revolvermenn både snill og respektfull. Allerede ved 15-årsalderen ble han mer omtalt i avisene enn datidens politikere og andre offentlige personer. Ifølge historiebøkene levde Billy et kort, men innholdsrikt liv, og legenden om hans liv levde lenge etter hans død.

– Dette er Billy the Kid som du aldri har sett ham før – et autentisk portrett av en ung lovløs som er mer syndig enn han synder: karismatisk, kompleks, dypt moralsk og uendelig fascinerende. Men det er også i bunn og grunn en historie om innvandring, som gjør at den er høyaktuell i dag, sier Michael Hirst.

Hovedrollen som Billy the Kid spilles av skuespilleren Tom Blyth («The Gilded Age»), som får selskap av Alex Roe, Eileen O’Higgins og Daniel Webber. Michael Hirst har skrevet alle episodene av serien.

Første sesong vil bestå av totalt åtte episoder og har premiere 12. juni på Viaplay.