(CANNES) Kristoffer Borglis andre spillefilm ble mottatt med strålende anmeldelser og stormende jubel da den hadde premiere i går kveld i den franske filmbyen. Den særegne filmen, som på engelsk har fått tittelen Sick of Myself, skildrer våre behov for å bli sett og hvordan vi ønsker å fremstå overfor andre.

I godt selskap

Filmen deltar i det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard hvor den blant annet konkurrerer mot australske The Stranger i regi av Thomas M. Wright, Emily Atefs More Than Ever (som er spilt inn på Sunnmøre og med Mer Film som co-produsenter) og War Pony regissert av Riley Keough og Gina Gammell.

– Å bli invitert til Cannes og Un Certain Regard, er en fantastisk anerkjennelse for Kristoffer som regissør og den beste starten vi kunne drømme om for denne filmen, uttalte filmens to produsenter, Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures, da det ble kjent at filmen var plukket ut til Cannes.

I fjor gjorde Verdens verste menneske stor suksess i Cannes og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. Senere i uken får vi vite om Sick of Myself stikker av med noen av de gjeve Un Certain Regard-prisene.

Syk pike får norsk kinopremiere senere i år.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen