Stormende jubel for «Syk pike»

(CANNES) Kristoffer Borglis andre spillefilm ble mottatt med strålende anmeldelser og stormende jubel da den hadde premiere i går kveld i den franske filmbyen. Den særegne filmen, som på engelsk har fått tittelen Sick of Myself, skildrer våre behov for å bli sett og hvordan vi ønsker å fremstå overfor andre.

I godt selskap

Filmen deltar i det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard hvor den blant annet konkurrerer mot australske The Stranger i regi av Thomas M. Wright, Emily Atefs More Than Ever (som er spilt inn på Sunnmøre og med Mer Film som co-produsenter) og War Pony regissert av Riley Keough og Gina Gammell.

– Å bli invitert til Cannes og Un Certain Regard, er en fantastisk anerkjennelse for Kristoffer som regissør og den beste starten vi kunne drømme om for denne filmen, uttalte filmens to produsenter, Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures, da det ble kjent at filmen var plukket ut til Cannes.

I fjor gjorde Verdens verste menneske stor suksess i Cannes og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. Senere i uken får vi vite om Sick of Myself stikker av med noen av de gjeve Un Certain Regard-prisene.

Syk pike får norsk kinopremiere senere i år.