Ray Liotta er død – 67 år gammel

Goodfellas-stjernen Ray Liotta døde i søvne i Den dominikanske republikk i en alder av 67. Den amerikanske stjernen var på øya og filmet dramaet Dangerous Waters.

Han var mest kjent for rollen som gangster Henry Hill i Martin Scorseses gangsterfilm Goodfellas fra 1990 og dukket også opp i Field of Dreams .

LES OGSÅ Ray Liotta: – Elsker rollen som hesnynsløs advokat

Liotta fikk sitt store gjennombrudd som tidligere straffedømte Ray Sinclair i den svart komedien Something Wild fra 1986. Han fikk en Golden Globe-nominasjon for den rollen og fortsatte med å spille hovedrollen i Dominick and Eugene (1988), om det anstrengte forholdet mellom tvillinger med svært forskjellige karakterer.

Joe Pesci og Ray Liotta i ‘Goodfellas’.

Angret Batman- avslag

På 90-tallet spilte han hovedrollen i Unlawful Entry, Cop Land og Corrina, Corrina med Whoopi Goldberg. I fjor spilte han hovedrollen i Sopranos-prequel-filmen The Many Saints Of Newark, etter å ha avslått en rolle i den originale filmen.

Den New Jersey-fødte skuespilleren sa i 2016 at han angret på at han avslo sjansen til å prøvespille for Tim Burtons Batman-film.

Ray Liotta i he Many Saints Of Newark.

«Da jeg gjorde min første film, gjorde Tim Burton seg klar til å spille Batman, og han var interessert i meg fordi han ville at den skulle være edgy og ekte. Jeg tenkte «Batman? Det er en dum idé», selv om han nettopp hadde gjort en av mine favorittfilmer gjennom tidene, Beetlejuice. Så ja, jeg angrer på at jeg ikke fikk prøvespille.

Han spilte også advokat Jay Marotta i den kritikerroste 2019-filmen Marriage Story, som hadde Adam Driver og Scarlett Johansson i hovedrollene som et par hvis forhold holdt på å bryte sammen. Laura Dern vant en Oscar for beste kvinnelige birolle som advokat i filmen.
Liotta hadde nylig avsluttet arbeidet med 2023-filmen The Cocaine Bear, regissert av Elizabeth Banks.

Liotta var fortelleren også dokumentarserien The Making Of The Mob, og dukket opp i flere musikkvideoer inkludert David Guettas sang Lovers On The Sun.

Liotta forlater datteren Karsen, som han deler med sin ekskone Michelle Grace, og forloveden Jacy Nittolo.