Baz Luhrmanns Elvis spankulerte opp den røde løperen på filmfestivalen i Cannes onsdag kveld for filmens verdenspremiere. Etterpå fikk den festivalens lengste ovasjon.

Publikum reiste seg under rulleteksten på og klappet i takt før lysene kom på. De ble 10 minutter stående ovasjon for filmen. Noe lignende har ingen andre fått under årets festival, skriver Deadline.

Strålende kritikker

Kritikerne jubler etter premieren i Cannes. I sin anmeldelse kaller Deadlines Pete Hammond Elvis en «visuell og vokal fest av en film.»

Varietys anmelder skriver: «Baz Luhrmanns Elvis er en sprudlende, delirisk, uvitende energisk, tvangsmessig severdig feberdrøm på 2 timer og 39 minutter – et tøft stjernehjul av en film som forvandler Elvis-sagaen vi alle bærer rundt i hodet til en overdådig iscenesatt biopic-som-pop-opera.»

Gåtefull historie

Historien utforsker Elvis Presleys (Austin Butler) liv og musikk og hans kompliserte forhold til den gåtefulle manageren, oberst Tom Parker (Tom Hanks). Historien fordyper seg i den komplekse dynamikken mellom Presley og Parker som strekker seg over mer enn 20 år.

Luhrmann sa på CinemaCon i Las Vegas i forrige måned at Elvis dekker tre versjoner av King of Rock ‘n’ Roll: som en rebell, som en Hollywood-stjerne og hans skumringstid i Vegas.

Alt utspiller seg på bakgrunn av en tid hvor landet gjennomgår store politiske og kulturelle endringer og tapet av uskyld i Amerika. Sentralt på reisen er også en av de mest betydningsfulle og innflytelsesrike personene i Elvis sitt liv, hans kone gjennom seks år, Priscilla Presley.

På CinemaCon forklarte Luhrmann: «Elvis er en slags original superhelt. Han reiser seg så høyt, finner så Kryptonitten sin og faller dypt – og så følger en vakker, mektig tragedie.»

Elvis har norsk premiere 24. juni.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen