Top Gun: Maverick gikk inn på Kinotoppen til en suveren førsteplass både i Norge og internasjonalt. I USA er det den beste åpningen noensinne for en Tom Cruise film.

I Norge er ble Top Gun: Maverick sett av 68.695 i helgen og 130.310 siden premieren onsdag. Det hold til en solid førsteplass. Ingen filmer var i stand til utfordre den.

Beste USA-åpning for Cruise

I USA sto Top Gun: Maverick for  storsalg av billetter i åpningshelgen, og samlet inn 134 millioner dollar fra rekordhøye 4732 nordamerikanske kinoer. I følge The Hollywood Reporter ligger an til å dra inn ca. 151 millarder dollar i løpet av sin åpningshelg i Nord-Amerika.

Filmen har en såkalt firedagers åpningshelg, hvor kommende mandag regnes med. Da er det «Memorial Day» og fridag i USA. Det er den neste beste Memorial Day-åpningen noensinne, bare knepent slått av Pirates of the Caribbean: At World’s End fra 2007, som sopte inn rundt 1,45 milliarder kroner i løpet av de første fire dagene.

Knives om andreplassen

På den norske Kinotoppen knives det om andreplassen. Rutete Ninja 2 sikret seg andreplassen med 8.767 solgt billetter, tett fulgt av Barske Bøller med 8.663 besøkere.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness holder fjerdeplassen og er nå sett av mer enn 180.000 og har fremdeles et godt kinoibesøkt. Kritikerroste Everything Everywhere All at Once inntar femteplassen på Kinotoppen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen