Amber Heard er dømt for injurier mot Johnny Depp

Johnny Depp vant rettssaken mot Amber Heard og for 15 millioner dollar i erstatning. Juryen i den høyprofilerte rettssaken, som ble fulgt av millioner av mennesker over hele verden, har kommet til denne konklusjonen.

Heard ble sømt for å ha gjort seg skyldig i injurier og Depp vil motta 15 millioner dollar i erstatning. Ifølge dommen har imidlertid Johnny Depp også baktalt sin ekskone og er dømt til å betale 2 millioner dollar i erstatning til Heard.

Amber Heard, hennes advokater og Johnny Depps advokater var til stede i rettssalen da dommen ble lest opp. Johnny Depp var selv ikke til stede da han var i Storbritannia på grunn av jobb.

Mediesirkus

Den seks uker lange rettssaken, som ble avsluttet forrige uke, har blitt fulgt av millioner av mennesker over hele verden. Krydret detaljer fra eks-parets liv har blitt diskutert offentlig, og på sosiale medier har folk tatt stilling til den infiserte striden.

Johnny Depp anklaget Heard for injurier, etter at hun skrev i en artikkel i Washington Post at hun hadde blitt slått i et tidligere forhold, uten å navngi den antatte gjerningsmannen. Depp krevde 50 millioner dollar fra henne. Heard svarte med et søksmål og krevde dobbelt så mye penger fra Depp for den «omfattende fysiske volden og mishandlingen» hun hevder Johnny Depp utsatte henne for.

Innledet et forhold i 2012

Injuriesøksmålet handlet i stor grad om hva som skjedde, eller ikke har skjedd, i parforholdet som startet i 2012. De giftet seg i 2015, men året etter søkte Heard om skilsmisse og anklaget Depp for å ha misbrukt henne – noe han alltid avviste bestemt.

Under rettssaken har det haglet anklager om vold og overgrep mellom partene. Begge hevder å ha mistet filmroller og store inntekter på grunn av det som skjedde mellom dem.