Skuespilleren Kevin Spacey blir tiltalt for seksuelle overgrep mot tre menn i Storbritannia, opplyser de britiske påtalemyndighetene.

Spacey er siktet for fire tilfeller av overgrep mot de tre mennene, som fant sted mellom årene 2005-2013 i London og grevsskapet Gloucestershire.

– Han blir tiltalt etter en undersøkelse av bevisene som politiet samlet inn under etterforskningen hans, sa Rosemary Ainslie, leder av påtalemyndighetene, i en uttalelse på myndighetenes nettside.

I 2019 ble Spacey avhørt av Scotland Yard om ulike seksuelle overgrep mot menn i Storbritannia, skriver Variety.

Den to ganger Oscar-vinnende skuespilleren har blitt anklaget for en lang rekke seksuelle overgrep siden 2017 og begynnelsen av metoo-bevegelsen.

Sparket fra suksessserien

Det hele startet med at skuespiller Anthony Rapp i et intervju med Buzzfeed i oktober 2017 anklaget ham for seksuell trakassering da Rapp var 14 år og Spacey var 26. Siden den gang har rundt 30 menn kommet med anklager mot ham.

Påstandene førte til at Spacey fikk sparken fra suksessen  House of Cards og at regissør Ridley Scott klippet og erstattet scenen sin i filmen All the Money in the World med en annen skuespiller.

Flere av de tidligere anklagene i USA mot Spacey er henlagt.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen