To legender møtes i sci-fi-serien «Night Sky»

Skuespillerveteranene Sissy Spacek (72) og J.K. Simmons (67) hadde aldri spilt sammen før de ble castet til sci-fi-serien Night Sky.

I Amazon Primes nye storsatsning får vi se dem som et ektepar med en portal i hagen som leder til en annen planet. Spacek spiller en pensjonert engelsklærer, mens Simmons er en forhenværende snekker.

− Vi hadde det utrolig hyggelig sammen. Det var virkelig en familiestemning på settet og vi har opprettholdt kontakten siden. forteller Simmons til Cinema.

Han får et samtykkende nikk av Spacek som smiler fra øre til øre.

− Før denne produksjonen hadde jeg faktisk aldri møtt ham selv om vi begge har gjort mange filmer og TV-serier, sier hun.

Simmons husker godt deres første samtale under forarbeidet til Night Sky.

− Jeg pratet med henne over telefonen mens jeg satt i bilen på vei fra Las Vegas til Los Angeles. Sissy på sin side befant seg på ranchen sin. Det ble mange telefonsamtaler i forarbeidet. Vi snakket imidlertid ikke så mye om selve karakterene, men mest om familiene og livet.

Lang merittliste

De to erfarne skuespillerne kan begge se tilbake på en lang karriere i filmbransjen. Spacek slo i gjennom i New Hollywood-perioden på 1970-tallet

hvor hun portretterte komplekse tenåringer i filmer som Badlands (1973) og Carrie (1976). Sistnevnte rolle sikret henne en Oscar-nominasjon. Noen år senere vant hun den gjeve filmprisen for hovedrollen i Coal Miner’s Daughter (1980). Simmons skuespillerdebuterte på 70-tallet, men for mange er han kanskje mest kjent som avisredaktøren J. Jonah Jameson i Sam Raimis Spider-Man trilogi, i tillegg til andre gode filmer som Thank You for Smoking (2006), Juno (2007) og ikke minst hans Oscar-belønnede rolle i Whiplash (2014).

Ble bergtatt av manuset

Hva var det som gjorde at dere takket ja til rollene, var det sci-fi-aspektet eller var det drama-elementene?

− Det var kombinasjonen av alle disse tingene. Night Sky er rett og slett en svært velskrevet TV-serie, sier Spacek og utdyper:

− Men det som kanskje grep meg mest da jeg leste manuset, var skildringen av forholdet mellom min karakter og J.K.s karakter. Det var så hjerteskjærende og så ekte. Serien har mye, men sentralt i fortellingen er dette paret som har vært gift i 50 år. Det er lenge siden jeg har lest et så godt manus, mener hun.

Simmons forteller at han sa ja til prosjektet etter å ha lest manus til de tre første episodene.

− Allerede fra første akt skjønte jeg at dette var en unik fortelling. Det var noe umiddelbart fascinerende og interessant med serien. Karakterene føles veldig ekte og menneskelige.

Hvordan det var å spille mot J.K., Spacek?

− Jeg følte meg først og fremst veldig trygg. Uavhengig av hva scenene krevde, så visste jeg alltid at han ville gjøre en formidabel skuespillerprestasjon. Som skuespiller er han veldig tilstede og veldig sjenerøs. Det oppstod mye magiske øyeblikk under opptakene. Man visste ikke alltid hva som ville skje i scenene. Det lå en spenning der.

Etterlyser flere roller for eldre

Det er ikke så ofte to av hovedrollene i en så stor produksjon spilles av skuespillere som er over 65 år gamle. Spacek mener at det definitivt er mangel på gode roller når man passerer en viss alder i Hollywood.

− Det er ikke det at jeg eller andre på min alder ikke får roller. Jeg har selv vært veldig aktiv de siste årene. Men folk i min alder får gjerne en av de mindre rollene, ikke de bærende rollene. Derfor er castingen av meg og J.K. i denne serien så unik. Det er virkelig sjeldent med så «gamle» folk i hovedrollene.

Den 72-år gamle skuespilleren sier at hun er evig takknemlig for de mange TV-seriene som lages for tiden.

− Det er først og fremst et ungt publikum som går på kino. Av den grunn lages det mest filmer med unge skuespillere. Den eldre målgruppen holder seg hjemme. De siste årene har vi heldigvis sett flere TV-serier med folk i alle aldre. Det har bidratt til et mye større mangfold, sier hun og peker blant annet på at Jane Fonda (84) og Lily Tomlin (82) har vært å se i flere sesonger av Netflix-serien Grace and Frankie.

Simmons sier seg ikke uenig med Spacek, selv om han er en svært travel skuespiller med flere serier og filmer som ikke er lansert ennå, blant annet den kommende serien Batgirl.

− Jeg savner å se enda flere filmer og serier med og om min generasjon. Det er noe det er mangelvare på i Hollywood. Men som Sissy sier, så har det blitt flere muligheter for vår generasjon takket være den nye gullalderen til TV-serier. Aktører som Amazon og de andre strømmetjenestene bestiller serier om vår generasjon. Det er jeg veldig glad for.