Chris Evans kritiserer homofobi og sensur

Chris Evans kritiserer idioter som kritiserer mangfold på film: «Disse menneskene vil dø ut som dinosaurer. Vi bør ikke bry oss om dem.»

Chris Evans har fått nok av homofobiske troll på nett. I et intervju med Reuters forsvarer han den nye Pixar-filmen «Lightyear» og dens lesbiske karakterer som har skapt overskrifter i det siste – og fått mange negative kommentarer på nett allerede før filmen ble sluppet.

– Sannheten er at disse menneskene er idioter, sier Evans som lager stemmen til Buzz Lightyear.

– Hver gang det er fremgang i samfunnet, hver gang vi våkner … Menneskets historie handler om en konstant sosial oppvåkning, vi vokser som mennesker og det er det som gjør oss gode. Da vil det alltid være de som er redde og bevisstløse, som prøver å holde på fortiden. Men disse menneskene vil dø ut som dinosaurer.

– Jeg synes ikke du skal bry deg om dem, marsjere frem og omfavne det som gjør oss til mennesker.

Chris Evans gir stemme til  Buzz Lightyear.

I den aktuelle filmen «Lightyear» har romjegeren Buzz en kollega og venn, Alisha, som i løpet av filmen viser seg å ha et forhold til en annen kvinne. Ettersom årene går får publikum se paret få barn og bli gamle sammen. Et mikrosekund langt kyss har gjort at «Lightyear» er forbudt i 14 land i Midtøsten.

Det har også blitt rapportert at Disney har forsøkt å kutte av kysset, men de ble overtalt til å beholde det.

– Det er herlig, det gjør meg glad. Men man blir selvsagt litt frustrert over at det til og med er en diskusjon. Vi må komme til et punkt hvor det er normen. Det handler om å representere alle på film, har Evans tidligere sagt til Variety.