Trailerpremiere: «Si ingenting» – dokumentaren om Kamelen

Kamelen har de siste årene blitt kjendis i Norge. Selvsagt på grunn av musikken, men ikke minst på grunn av en røff livsstil og flere møter med politiet.

26. august kommer Si ingenting – dokumentaren om den kontroversielle rapperen – og nå er traileren ute. Filmskaperne har fulgt Marcus Møll Mosele (29), alias Kamelen i over to år. Fra første dag ute av fengsel til konsertscener i hele Norge svømmende på folkehav.

Dokumentaren går bak avisoverskriftene. Si ingenting er hele historien, ufiltrert, ubehagelig, men ekte, skriver produsenten.

Fra å starte karrieren som en undergrunnsartist med en stor hit, til en Spellemannsvinnende folkekjær artist som spiller på landets største festivaler og scener.

Utleverer seg selv

Manager Leo Ajkic er imponert over det han har sett av filmen og mener mange vil bli overrasket over hvor eksponert Kamelen lar seg fremstå:

– Filmen tar deg med hjem til Marcus, backstage, bak fasaden, inni cellen, i hodet på og under huden til en av Norges mest spennende og suksessfulle artister. Den største rapperen i landet vårt, faktisk vår første gangster-rapper som har fått det til. Også er han et stort forbilde for så veldig mange der ute, selv om noen skulle ønsket at han ikke var det, sier Ajkic.

Leo Ajkic er manager for Kamelen. 

Pusher grenser

I kinofilmen Si ingenting blir vi kjent med Marcus, mennesket bak artistnavnet Kamelen. Gjennom ærlige øyeblikk, spenstige virkemidler og et fett lydbilde får vi oppleve begge sidene av hans personlighet: Samfunnsborgeren med profesjonell artistkarriere og livet på stell og den andre Marcus, han som lar ADHD’en få utløp gjennom å pushe alle grenser og fraværende impulskontroll.

– Stor respekt og all ære til Marcus som tok utfordringen med å bli med på denne dokumentaren, for ærlig, så vet ikke eg om eg hadde orket. Denne filmen føler jeg er minst like relevant for fansen som for de som ikke er det, fordi at dette er historien om underdogen. De som allerede vet hvem Kamelen er blir enda bedre kjent med Marcus, og når du har blitt kjent med mennesket, så vil du kunne forstå artisten og musikken enda bedre. Motstand er det nok av og kanskje noe av motivasjonen for å bli med på dette tror jeg var å kunne motbevise det ensidige bildet media har vært med å skape av Kamelen, mener Ajkic.

Etter hvert som karrieren tar av og fanskaren vokser tvinges han til å ta stilling til spørsmålet: Er det mulig å leve et liv med den ene foten i en kriminell kjerne og med den andre i det normale samfunn, eller må han velge side?