David Hasselhoff til Cinema: – Jeg vil bli en seriøs skuespiller

(Monte Carlo) Den snart 70-år gamle TV-legenden David Hasselhoff, ofte kalt The Hoff, røper overfor Cinema at vi snart får se han i en seriøs rolle.

– Jeg får som regel tilbud om å spille meg selv i serier og filmer. Det er får så vidt greit. Jeg har ikke noe imot det ettersom imaget mitt er så kjent gjennom alle seriene jeg har gjort. Men nå er jeg i en fase av livet mitt hvor jeg ønsker å vise at jeg kan mer enn å spille meg selv, sier han og utdyper:

– Jeg har nylig fått et tilbud om å spille en seriøs rolle i en film som skal spilles inn på det italienske øya Ischia. Det er et veldig spennende og velskrevet prosjekt. Jeg har veldig lyst til å bryne meg på en ny type rolle og ikke minst bevise at jeg kan spille.

Tysk spion

Hasselhoff er for tiden aktuell med den nye tyskproduserte spionserien Z Network hvor han igjen spiller en versjon av seg selv. I serien reiser han til Tyskland for å være med i en oppsetning på hva han tror er et stort teater i Øst-Berlin, men han oppdager etter hvert at det foregår på en liten scene i byen Görlitz og han blir fort innblandet i internasjonal spionasje.

Denne måneden hadde serien premiere på Monte Carlo Television Festival.

– Du har sikkert lagt merke til at karakteren min ser forvirret ut i denne serien. Det er ikke rart! For jeg hadde ikke peiling på hva jeg gjorde under opptakene. Rett i forkant av opptakene hadde jeg operert kneet mitt, så jeg gikk på smertestillende. Videre var regissøren crazy, sier han med et smil og legger til:

– Men han var crazy på en god måte. Jeg forstod ikke alltid hva han sa og jeg har aldri vært borte i en regissør som ville filme så mange ulike vinkler av meg. Det var likevel en veldig givende innspilling. Regissøren er veldig talentfull. Det er allerede snakk om å lage en ny sesong. Jeg stiller gjerne opp igjen, forteller han.

Ikoniske roller

Han har vært med i en lang rekke ikoniske filmer og serier, alt fra Knight Rider, Baywatch, Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. til The Young and The Restless. Selv i en alder av 69 år holder han det gående for fullt.

– Jeg blir fort veldig rastløs om jeg ikke har noe å gjøre. Det er derfor jeg elsker å være på sett, møte fansen og delta på festivaler som dette. Jeg har nylig vært på rundreise i Tyskland og Italia.

Han sier at han også elsker å møte fansen sin.

– Jeg blir alltid stoppet på gaten. Det er alltid rørende at så mange ønsker et bilde med meg. Jeg husker til og med at jeg en gang ble stoppet av en fan som ønsket et bilde, men vedkommende hadde verken en telefon eller kamera, ler han.