Monte Carlo Television Festival – prisene delt ut

Den 61.utgave av TV-festivalen i Monte Carlo gikk nylig av stabelen.

Det var en sterk nordisk deltakelse i år. Både Made in Oslo og Trom konkurrerte om festivalens hovedpris Gullnymfen, mens filmskaperen Tonje Hessen Schei – kjent for Drone – satt i juryen for nyheter og dokumentarer. Hovedjuryen ble ledet av den amerikanske skuespilleren Neal McDonough som har vært med i nærmere tusen timer med film- og TV-underholdning. For norske seere er han nok mest kjent fra HBOs miniserie Band of Brothers (2001) og den femte sesongen av Desperate Housewives.

The Tourist med Jamie Dornan stakk av med prisen for Beste serie, mens det tyske dramaet Martha Liebermann vant både Beste TV-film og hovedrolleinnehaveren Thekla Carola Wied ble belønnet med Beste kvinnelige skuespiller.

Den danske skuespilleren Ulrich Thomsen (Trom) vant prisen for Beste mannlige skuespiller. Serien han var med i fikk også en spesialpris.

Prisen for Beste nyhetsprogram gikk til britiske Navalny – The Man Putin Couldn’t Kill og Beste dokumentar gikk til spanske Erasmus In Gaza. Juryen for Nyheter og dokumentarer valgte også å gi den fransk-syriske samproduksjonen Syrie, des femmes dans la guerre en spesialpris.

Rainier III av Monaco-prisen ble gitt til franske Les éclaireurs de l’eau.

Prince Albert II deltok både på åpnings- og avslutningsseremonien.