Jobb innen kinobransjen? CV-en som hjelper deg

CV-en er et dokument som inneholder informasjon om dine kvalifikasjoner, utdanning og arbeidserfaring. Det er vanligvis et dokument på én eller to sider som fremhever dine ferdigheter og prestasjoner i håp om å få et intervju for en jobb.

En god CV må være skreddersydd til bransjen du søker på. Hvis du for eksempel søker jobb i kinobransjen, bør CV-en din for eksempel inneholde informasjon om filmer du har jobbet med og hvilken stilling du hadde på disse filmene. På denne måten kan arbeidsgiver enkelt se hvor mye erfaring du har på dette området.

Hvilke ferdigheter bør du fremheve?

Kinoindustrien er en veldig lukrativ sektor å jobbe i. Det er også en av de mest konkurransedyktige bransjene siden det er så mange talentfulle mennesker som kjemper om de samme jobbene. Da gjelder det å få frem dine mest relevante ferdigheter som gjør deg til riktig person for jobben.

Kompetansen som kreves for en jobb i kinobransjen avhenger av hvor du vil jobbe og hvilken rolle du søker deg inn på. Hvis du jobber med filmproduksjon, vil mange forskjellige ferdigheter være nyttige, for eksempel god forståelse for kamerautstyr og lyssetting, stødig kunnskap om redigeringsprogramvare, evne til å skrive manus, og evne til å drive med skuespill eller regissere.

Punktene du nevner bør tilpasses til hva ansetteren ser etter, og så klart, hvilke ferdigheter du faktisk har.

Tilpass din CV mal til kinobransjen

Det er sentralt at du bruker en god CV mal som får din filmbakgrunn til å stå ut, og som fanger oppmerksomhet. En god CV bør være kortfattet, lett å lese, og tydelig i fremhevingen av dine ferdigheter og prestasjoner.

Følgende er noen generelle punkter som kan hjelpe deg med å lage en flott CV:

  • Ta med den mest relevante informasjonen om deg selv i første del av CV-en din
  • List opp en enkel og oversiktlig tidslinje av hva du har jobbet med når, og de mest relevante erfaringene du har fra de jobbene
  • List opp en tidslinje over din utdanning, og hvilke relevante ferdigheter du har lært der
  • Ta med eventuelle priser eller prestasjoner
  • Sist, men ikke minst: Bruk tid på formatering og design – du er tross alt i underholdningsbransjen, og da bør ting se bra ut!

Intervjutips for jobber i kinobransjen

Intervjuprosessen for jobber i kinobransjen er ikke så forskjellig fra noen annen bransje. Det er bare det at det er noen flere ting å huske på før intervjuet. Nedenfor er noen gode intervjutips for hvordan du kan lykkes:

  • Sørg for at du har lest deg opp på selskapet på forhånd, slik at du kan stille intelligente spørsmål om deres prosjekter
  • Øv deg på å svare på de mest vanlige intervjuspørsmålene
  • Bestem deg på noen klare hovedpunkter du vil få frem, og øv deg på å kommunisere dem på en tydelig og overbevisende måte
  • Kommuniser hvorfor du har så inderlig lyst til å jobbe innen kinobransjen

Et siste nyttig tips som kan gjøre en stor forskjell er å rett og slett være tilstede. Når man føler seg presset er det lett å bli fanget i sitt eget hode. Prøv heller å kun fokusere på hva som foregår i øyeblikket, og på at du skal ha en trivelig og flytende samtale med rekruttererne. Det vil bidra til å løsne stemningen og gjøre opplevelsen mer fornøyelig for dere alle.