Lars von Trier avslører de første klippene fra «Riket Exodus»

Nedtellingen har begynt til Lars von Triers etterlengtede siste sesong av kultserien Riket. Den siste sesongen kommer i høst. Første sesong hadde premiere helt tilbake i 1994.

Nå er det første klippet klart, og det viser Bodil Jørgensen, som i rollen som søvngjengeren Karen på mystisk vis havner foran Rigshospitalet.

Sterkt påvirket av de to første sesongene av serien, søker hun svar på en rekke uløste spørsmål for å redde sykehuset fra undergang. For ondskapen har fått fotfeste på sykehuset ved blekedammene, parallelt med at legevitenskapen har sin daglige kamp med seg selv, med svenskene og det overnaturlige og uforklarlige, lyder det om siste sesong.

Mens Bodil Jørgensen er ny i rollebesetningen, er det comeback for en lang rekke kjente fjes fra de første sesongene. Ghita Nørby er tilbake i rollen som den tidligere anestesilegen Rigmor, som nå er blitt pasient i Riket.

Det skeive forholdet mellom Danmark og Sverige, som startet i de første sesongene når nye høyder i Riket Exodus, der svenskene på Rigshospitalet har funnet hverandre og sammen har etablert samtalegruppen SA (Swedish Anonymous). De svenske skuespillerne i serien er Mikael Persbrandt, Alexander Skarsgård, Tuva Novotny og Ida Engvoll.

Det skeive forholdet mellom Danmark og Sverige, som startet i de første sesongene, når nye høyder i Riket Exodus.

De møtes i kjelleren på sykehuset for i hemmelighet å uttrykke frustrasjonene over danskenes joviale og arrogante måte å være på. Etter hvert som ting utvikler seg, spirer et opprør i gruppen.

Mikael Persbrandts karakter er sønn av Ernst-Hugo Järegårds Stig Helmer.