Legendarisk karakterdesigner til Fredrikstad Animation Festival

Med utviklingen av karakterer til Istid-serien etablerte Peter de Séve, som en av de beste karakterdesignerne på den internasjonale animasjonsscenen.

I oktober kommer de Séve til Fredrikstad Animation Festival, for å dele sin kunnskap om utvikling av animasjonskarakterer til festivalens publikum.

Masterclass

Under årets animasjonsfestival i Fredrikstad vil Peter de Seve holde en Masterclass om sitt arbeid og sin metode for å skape de legendariske figurene han står bak. Foredraget inngår i Fredrikstad Animation Festival sitt årlige seminarrekke som er kjent for å presentere storheter innen den internasjonale animasjonsscenen. Med de Séve tilstede følger festivalen opp sin tradisjon med topp navn fra animasjonens verden.

Peter de Séves er en av de fremste innen sitt fag og har over de siste fire tiår, jobbet som illustratør og designer for forskjellige medier inkludert magasiner, bøker, reklamefilm, plakater og ikke minst med karakterdesign for en rekke animerte langfilmer. Han er kanskje mest kjent for de mange forsidene for The New York Magazine og hans karakterdesign for filmserien Istid.

Storfilmer

De Séve har også bidratt på filmer som Oppdrag Nemo, Robots, Den Lille Prinsen og Grinchen for å nevne noen. Hans mange utmerkelser inkluderer den høyt hengende Hamilton King Award fra Society of Illustrators, og en Emmy for beste karakterdesign for beste karakterdesign i en TV-serie. Den siste tiden har de Séve bidratt på forskjellige animasjonsprosjekter for Walt Disney, Universal og andre produksjoner i Frankrike og Norge. Han siste prosjekt var som sjefsdesigner for Netflix nyeste Roald Dahl-serie som inkludere klassiske historiene om Matilda, SVK og Charlie og Sjokoladefabrikken.

 Fredrikstad Animation Festival foregår fra 20. til 23. oktober med Fredrikstad Kino som hovedarena. Festivalen er den 25. utgaven og har holdt hus i Fredrikstad, siden 2000. Animasjonsfestivalen er den ledende i sitt slag i Norden, og viser over 100 filmer i løpet av de fire dagene den foregår. Festivalen har også et utvidet seminar og bransjeprogram og arrangerer også konserter, familiedag og andre arrangementer i animasjonens tegn.