XXXX

Renate Reinsve inn i Oscar-akademiet

Renate Reinsve og flere norske skuespillere og filmfolk er invitert inn som medlemmer av Oscar-akademiet, noe som gjør at de kan stemme på hvem som skal få Oscar-priser.

Blant de nye norske medlemmene er den samiske filmregissøren Anna Lajla Utsi, castingdirektøren Yngvill Kolset Haga og filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen er invitert inn, skriver Oscar-akademiet i en pressemelding.

Reinsve ble et stort navn i USA da «Verdens verste menneske» ble satt opp på en lang rekke kinoer i forkant av Oscar-utdelingen. Siden den gang har Reinsve vært mye i USA, der hun skal lage filmen «The Governesses», som er regissert av Joe Talbot. Reinsve spiller mot blant annet Lily-Rose Depp og Hoyeon Jung, kjent fra «Squid Game».

–Jeg er veldig glad og veldig stolt. Dette er et fantastisk manus og et prosjekt jeg gleder meg utrolig mye til. Fantastisk å få jobbe med Joe Talbot, Lily-Rose Depp, Hoyeon og A24, sa Reinsve til VG i april om prosjektet.

Fra før er blant andre disse medlemmer: Joachim Trier, Eskil Vogt, Christian Schaanning, Lise Fearnley, Torill Kove, Morten Tyldum, Joachim Rønning, Espen Sandberg, Harald Zwart og Liv Ullmann.