På bakgrunn av terrorhandlingen i Oslo sist helg, har Another World Entertainment bestemt seg for å utsette premieren på den australske filmen Nitram på ubestemt tid.

Nitram, skulle ha premiere 1. juli over hele landet. Filmen som er basert på en virkelig hendelse om en massemorder.

I 1996 begikk 29 år gamle Martin Bryant det moderne Australias verste massakre, og drepte 35 mennesker og såret mange flere i Port Arthur, Tasmania. Det er grunnen til at landet har noen av de strengeste våpenlovene i verden.  Nitram er et kontroversielt psykologisk drama som utforsker tragedien.

Filmen  bringer tankene til Elephant, Gus Van Sants film fra 2003 basert på skytingen på Columbine-skolen i 1999. Allerede før premieren ble Elephant anklaget for glamorisering av vold, og noen beskyldte filmen for en skoleskyting som fant sted år etter premieren. Men i likhet med Elephant er Nitram alt annet enn en glamourisering.

Det er ikke satt noen ny premieredato på Nitram.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen