Terrordrapene i Oslo gjør at filmpremiere utsettes

På bakgrunn av terrorhandlingen i Oslo sist helg, har Another World Entertainment bestemt seg for å utsette premieren på den australske filmen Nitram på ubestemt tid.

Nitram, skulle ha premiere 1. juli over hele landet. Filmen som er basert på en virkelig hendelse om en massemorder.

I 1996 begikk 29 år gamle Martin Bryant det moderne Australias verste massakre, og drepte 35 mennesker og såret mange flere i Port Arthur, Tasmania. Det er grunnen til at landet har noen av de strengeste våpenlovene i verden.  Nitram er et kontroversielt psykologisk drama som utforsker tragedien.

Filmen  bringer tankene til Elephant, Gus Van Sants film fra 2003 basert på skytingen på Columbine-skolen i 1999. Allerede før premieren ble Elephant anklaget for glamorisering av vold, og noen beskyldte filmen for en skoleskyting som fant sted år etter premieren. Men i likhet med Elephant er Nitram alt annet enn en glamourisering.

Det er ikke satt noen ny premieredato på Nitram.