Locarno Film Festival – årets program

En av verdens største og viktigste filmfestivaler har annonsert årets program.

Årets utgave av Locarno Film Festival i den sveitsiske byen finner sted i perioden onsdag 3. august til 13. august.

Blant filmene som skal konkurrere om den gjeve prisen Golden Leopard finner vi Bowling Saturne (Patricia Mazuy), De Noche los Gatos Son Pardos (Valentin Merz) og Piaffe (Ann Oren).

Det er også duket for premierer på en rekke Hollywood-storfilmer, deriblant Bullet Train med Brad Pitt i hovedrollen, som får utendørsvisning på det store torget Piazza Grande, midt i sentrum av byen.

Æresprisene går blant annet til skuespilleren Matt Dillon (Rumble Fish, Crash) og den gresk-fransk filmregissør Costa-Gavras, kjent for sine politiske thrillere som Z (1969) og Missing (1982). De er ikke de eneste kjente profilene som gjester festivalen. Også Hollywood-produsenten Jason Blum, Kelly Reichardt og Laurie Anderson vil bli hedret.

Verdenspremiere for norsk film i konkurranse i Locarno

Franciska Eliassens debutspillefilm Den siste våren er invitert til konkurranse på den prestisjefulle sveitsiske filmfestivalen i Locarno. Filmen er spilt inn på Gimsøya og Kabelvåg i Lofoten og skrevet, produsert og regissert av Eliassen.

Den siste våren er invitert i konkurranseseksjonen for 1. og 2. gangs regissører og er også nominert til festivalens nye pris Green Pardo WWF, som skal gis til en film som retter søkelyset mot verdier som bærekraft, økologi og forholdet mellom arter.

Hele programmet finner du her.