En av verdens største og viktigste filmfestivaler har annonsert årets program.

Årets utgave av Locarno Film Festival i den sveitsiske byen finner sted i perioden onsdag 3. august til 13. august.

Blant filmene som skal konkurrere om den gjeve prisen Golden Leopard finner vi Bowling Saturne (Patricia Mazuy), De Noche los Gatos Son Pardos (Valentin Merz) og Piaffe (Ann Oren).

Det er også duket for premierer på en rekke Hollywood-storfilmer, deriblant Bullet Train med Brad Pitt i hovedrollen, som får utendørsvisning på det store torget Piazza Grande, midt i sentrum av byen.

Æresprisene går blant annet til skuespilleren Matt Dillon (Rumble Fish, Crash) og den gresk-fransk filmregissør Costa-Gavras, kjent for sine politiske thrillere som Z (1969) og Missing (1982). De er ikke de eneste kjente profilene som gjester festivalen. Også Hollywood-produsenten Jason Blum, Kelly Reichardt og Laurie Anderson vil bli hedret.

Verdenspremiere for norsk film i konkurranse i Locarno

Franciska Eliassens debutspillefilm Den siste våren er invitert til konkurranse på den prestisjefulle sveitsiske filmfestivalen i Locarno. Filmen er spilt inn på Gimsøya og Kabelvåg i Lofoten og skrevet, produsert og regissert av Eliassen.

Den siste våren er invitert i konkurranseseksjonen for 1. og 2. gangs regissører og er også nominert til festivalens nye pris Green Pardo WWF, som skal gis til en film som retter søkelyset mot verdier som bærekraft, økologi og forholdet mellom arter.

Hele programmet finner du her.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen