Hvem vil ikke se Karpe krangle i ny dokumentar?

Karpe, tidligere kjent som Karpe Diem, har virkelig fått sitt fotfeste som noen av de fremste musikerne i Norge. Nå lanserer Chirag og Magdi en dokumentarfilm som forteller historien bak suksessen deres, og ikke minst om en heftig krangel som nesten gjorde at musikkduoen gikk hver til sitt.

I all hovedsak tar dokumentaren for seg historien bak huset i Skien, som rapduoen kjøpte helt tilbake i 2018. Etter å ha reist rundt i verden, oppdaget Karpe såkalt “immersive theater”, som er oppsetninger på grensen til sjangeren kunstperformance der publikum selv deltar i forestillingen. Akkurat dette ville Karpe tilby sine fans, men veien frem skulle ikke bli den letteste.

Engasjerende trailer

Den norske rapgruppen viser allerede i traileren at ikke alt har gått på skinner, verken når det kommer til samarbeid eller vennskap.

Både Chirag og Magdi gir et klart bilde av at det var ulike meninger om det berømte “Skien-huset”. Duoen har lagt lagt ned enorme summer for gi sine fans sin er uforglemmelig opplevelse.

Magdi ønsker bare mer og mer ut av konsertopplevelsen som skal foregå i huset, mens Chirag stadig undres over om Magdi er helt på jordet. Andre rundt kommenterer at pengene snart går tomt, og man kan jo lure på om hele prosjektet trenger litt påfyll ved hjelp av casino bonus norge.

500 timer med opptak

Prosjektet rundt dokumentarfilmen kom i gang i ettertid, da det viste seg at Agri Soltan, som samarbeider med Karpe, satt på nesten 500 timer med opptak fra prosjektet Skien. De lurte på om det var mulig å bruke noen av opptakene til noe mer enn bare for sosiale medier.

Da regissørene Tommy Gulliksen og Erik Treimann fikk se alt materialet fra innsiden av huset i Skien ble de overrasket over hvor nært og utleverende innholdet var. Det var noe helt annet enn den fasaden vi er vant til med Karpe, og vi så potensiale for å lage en kinofilm om vennskap.

Når har blitt til dokumentaren “VEGG VEGG VEGG”, og Karpe selv har ikke hatt noe kontroll eller innsyn underveis med hvordan filmen skulle ende opp. Det ble derfor et nervepirrende øyeblikk da Chirag og Magdi fikk se hele prosjektet når det var bortimot helt i boks.

Filmregissørene føler at de har hatt full kunstnerisk frihet til å portrettere dem og vennskapet deres.  “Dette er fascinerende!”, sier Tony Sloterman, eieren av Casion Bonuses Finder Company. “At to så kjente artister velger å stole på filmskapere med nærmest hele imaget sitt. Jeg berømmer dem for å vise slik modighet.”

 

Grå hår og rørende øyeblikk

«Vegg vegg vegg» er det endelige resultatet, men ikke tro at du får en standard dokumentar om en musikkgruppe. Her får du se hvordan ideene til Magdi først treffer han, og så må han arbeide hardt for å få både Chirag og andre medarbeidere med på at ideene skal settes ut i livet. Det er ikke alltid like lett, og det er i hovedsak her de største gnisningene oppstår.

Karpe portretteres tett på og uten filter i “VEGG VEGG VEGG.” Vi seere får se hvordan Karpe nærmest bruker all tid og penger på at 100 personer skal få oppleve deres kreative kunstprosjekt. I tillegg får vi godt kjennskap til både hva Chirag og Magdi tenker og føler gjennom en rekke åpenhjertige intervjuer og samtaler.

Alt i alt er dette ekstremt fascinerende, og både godt og sårt på samme tid. Gjennom filmen opplever vi de mest rørende øyeblikkene, og i neste sekund ser vi hvor nådeløst det kan være å skulle samarbeide om et prosjektet som “SAS Skien.” Vel verdt sin tid, og ikke minst morsomt med et tydelig bilde på hvordan stress kan skape grå hår hos produksjonsleder Basse.