Nå er traileren til Amazons prequel til «Ringenes Herre» sluppet

Maktens Ringer-serien sendes på Prime Video fra september. Handlingen foregår tusenvis av år før filmene basert på JRR Tolkiens historier. Budsjettet er på enorme 11 milliarder kroner.

Den første traileren i full lengde for Amazons 11 milliarder Ringenes Herre-prequel har blitt sluppet. Morfydd Clarks debut som Galadriel som får en hovedrolle i kampanjen for den etterlengtede serien som kommer i september.

Den svenskfødte walisiske skuespilleren spiller en mye yngre versjon av alven, som ble spilt av Cate Blanchett i Peter Jacksons filmer av JRR Tolkiens romaner.

Seerne får også sitt første glimt av karakterer fra øyriket Númenor, inkludert Isildur (Maxim Baldry), Elendil (Lloyd Owen) og Queen Regent Míriel (Cynthia Addai-Robinson).

I traileren, som først hadde premiere for Prime Video-abonnenter, advarer Galadriel Elrond, spilt av Robert Aramayo – mest kjent som å spille en ung Eddard Stark i Game of Thrones – at: «Fienden er fortsatt der ute, spørsmålet nå er hvor. ”

Morfydd Clark ble berømt i 2019 i skrekkdramaet Saint Maud som hun ble nominert for beste skuespillerinne ved British Independent Film Awards og Bafta rising star-prisen.

Hun dukket også opp i The Falling, Pride and Prejudice, Zombies og The Personal History of David Copperfield.

Serien er satt tusenvis av år før hendelsene i Hobbiten og Ringenes Herre-bøkene og vil følge hendelsene i den andre tidsalderen og smiingen av de berømte ringene.

Traileren byr også på en første titt på de forskjellige rikene i Middle Earth som vil være med i serien, inkludert Dwarven-riket Khazad-dûm og Elven-rikene i Lindon og Eregion.

Den første delen av serien ble filmet i New Zealand, og det ble kunngjort i august 2021 at produksjonen ville flytte til Storbritannia for andre sesong.

Ringenes Herre: Maktens ringer får premiere på Amazon Prime Video 2. september, med nye episoder tilgjengelig ukentlig.

Serien er regissert av JA Bayona, Charlotte Brändström og Wayne Che Yip, som også er co-executive produsent.