Ettersom kappløpet om å velge hans etterfølger øker, har kringkasteren Channel 4 avslørt planer for en dokumentarserie om den avtroppende britiske statsministeren Boris Johnson.

Den firedelte serien, med arbeidstittelen «Boris», vil inneholde timelange episoder, som vil «sette sammen sjeldne arkivopptak sammen med intervjuer med venner og fiender med intim kunnskap om Johnson for å bidra til å avsløre hans sanne karakter», ifølge fra Press Association.

Den vil utforske hvordan frøene til politisk rivalisering begynte i korridorene til Eton, der Johnson slo tidligere statsminister David Cameron i kampen om rollen som skolekaptein, hans kampanje for å bli studentpresident i Oxford, og fortsatte med å undersøke hans vei til makten, fra å bli borgermester i London til Storbritannias statsminister.

Politisk tyngdekraft

Innholdssjef for Channel 4, Ian Katz, sier: «Hvordan historien om Boris Johnsons politiske karriere ender, har han gjort mer for å endre Storbritannia og vår politikk enn noen annen nylig politisk skikkelse. Denne serien vil prøve å svare på spørsmålet om hva som formet gutten som ønsket å bli verdens konge og hvordan han vokste til å tro at han kunne unnslippe lover om politisk tyngdekraft.

Serien ble bestilt av Alf Lawrie og Tim Hancock på Channel 4 og er lages av  72 f72 Films Production – selskapetsom også sto bak The Trump Show.

Michael Winterbottoms dramaserie This England, med Kenneth Branagh som Johnson i hovedrollen, kommer på Sky til høsten.

 

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen