En av verdens lengstlevende tv-serier er tilbake

Glamour feirer 35-årsjubileum og er tilbake på norske TV-skjermer. Den ikoniske og suksessrike, Emmy-vinnende serien får eksklusiv premiere på Pluto TV.

Det blir mer familiedrama, intriger og kjærlighet i luften når helt nye episoder og tidligere sesonger av Glamour vises eksklusivt på Pluto TV, et Paramount-selskap, fra og med 25.juli. De nye episodene vises på en egen, dedikert kanal, mens tidligere sesonger er tilgjengelige i on demand-arkivet.

Glamour hadde verdenspremiere på CBS Television Network den 23. mars 1987 og feirer 35-årsjubileum i 2022. Serien har vunnet 100 Daytime Emmy-priser og er det mest sette amerikanskproduserte dagtidsdramaet i verden, sendt i 100 land, med millioner av seere over hele verden. Serien har også en rekke internasjonale fanklubber, blant annet i Norge hvor Facebook-siden B&B Norge – Siden for norske Glamour fans har flere tusen dedikerte, medlemmer. Det ble nylig annonsert at serien er fornyet for ytterligere to år slik at den også vil vises i 2023 og 2034.

Den prisvinnende såpeserien, som ble skapt av William J. Bell og hans kone Lee Phillip Bell, har blitt skrevet og produsert av sønnen Bradley siden 1992. Fortsatt er to av de originale skuespillerne med i serien, nemlig Katherine Kelly Lang (BrookeLogan) og John McCook (Eric Forrester)

I forbindelse med 35-årsjubileet ble et skapt en spesialepisode dedikert til Brooke Logan og fem av hennes store flammer. Fanfavorittene Jack Wagner, som spilte Nick Marone fra 2003 til 2012, og Winsor Harmon, som portretterte Thome Forrester fra 1996 til 2016, er med i denne episoden. Det er også John McCook, DonDiamont (Bill Spencer) og Thorsten Kaye (Ridge Forrester).

Katherine Kelly Lang og Thorsten Kaye i Glamour.

Fakta om 35 år med GLAMOUR:

  • 8734 episoder
  • Skuespillerne ha pugget hele 393 750 sider med manus
  • 100 bryllup inkludert noen som ble kansellert og forstyrret
  • 23 babyer er født i serien
  • 1700 filmsett er skapt av scenografene
  • 1793 flasker med hårspray og 415 leppestifter er benyttet av GLAMOURs Emmy-vinnende hår- og makeup-avdelinger
  • Vinner av 100 Daytime Emmy-priser, 306 nominasjoner
  • Serien er spilt inn i 14 byer i 11 land over hele verden