Noah Baumbachs «White Noise» åpner filmfestivalen i Venezia

Filmfestivalen i Venezia åpnes med Noah Baumbachs Netflix-film White Noise med Adam Driver og Greta Gerwig i hovedrollene.

Filmen dramatiserer en moderne amerikansk families forsøk på å håndtere hverdagslivets hverdagslige konflikter mens de kjemper med de universelle mysteriene kjærlighet, død og muligheten for lykke i en usikker verden. Filmen er basert på på boken av Don DeLillo, skrevet for lerretet og regissert av Baumbach. Filmfestivalen i Venezia  foregår 31. august – 10. september. Det er første gang en Netflix-film åpner festivalen.

Medvirkende er også Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola, Jodie Turner-Smith, André L. Benjamin og Lars Edinger. Filmen markerer Baumbachs retur til Lido etter at han hadde premiere på Marriage Story på festivalen i 2019.

Festivalsjef Alberto Barbera sa på gårsdagens pressekonferanse: «Det er en stor ære å åpne den 79. filmfestivalen i Venezia med White Noise. Basert på den store Don DeLillo-romanen, har Baumbach laget et originalt, ambisiøst og overbevisende kunstverk som spiller på flere registre og er dramatisk, ironisk og  satirisk. Resultatet er en film som undersøker våre tvangstanker, tvil og frykt slik de ble fanget på 1980-tallet, men med veldig klare referanser til samtidens virkelighet.»

Baumbach la til: «Det er en virkelig fantastisk ting å returnere til filmfestivalen i Venezia, og en utrolig ære å ha White Noise spille som åpningsfilm. Dette er et sted som elsker kino så mye, og det er en spenning og et privilegium å bli med de fantastiske filmene og filmskaperne som har hatt premiere her.»

Filmen vises onsdag 31. august i Sala Grande på Palazzo del Cinema (Lido di Venezia), på åpningskvelden til den 79. filmfestivalen i Venezia. Netflix har ennå ikke satt en utgivelsesdato.

Baumbachs filmer inkluderer Kicking And Screaming, The Squid And The Whale, Margot At The Wedding, Greenberg, Frances Ha, While We’re Young, Mistress America, The Meyerowitz Stories (New and Selected), Marriage Story og dokumentaren De Palma.