Zlatan klar for norske kinoer

Endelig kommer “Jeg er Zlatan” til norske kinogjengere, og her er det mange fans som har ventet lenge på å få høre historien om Sveriges beste fotballspiller gjennom tidene. For mange er det nødvendigvis ikke bare Zlatan Ibrahimović sine fotballprestasjoner som fascinerer, men like mye hans fargerike personlighet.

Fans, og ikke fans, kan bare glede seg over både rørende, til dels overraskende og ikke minst underholdende scener om en liten gutt med innvandrerbakgrunn som startet i Sverige og endte opp som en av verdens største fotballspillere.  Zlatan viser enormt pågangsmot, og ikke minst en nese for gambling og casino bonuser https://oddsbonuserfinder.com/.

Den store premieren

Det har tatt lengre tid enn antatt å få filmen klar grunnet pandemien som har herjet, men endelig kan regissør Jens Sjögren få vist frem sitt nye verk. Filmen har endelig premiere 29.juli 2022 på norske kinoer.

Filmen er basert på selvbiografien med samme navn, som ble skrevet av David Lagercrantz. Denne kom ut i 2011 og ble svært populær på det norske markedet. Skulle du ha lest boken kan du likevel glede deg til å få historien om den største fotballhelten blant svenskene.

“Det å kunne få se alt jeg har lest i boken i bilder, det blir spennende!”, sier Tony Sloterman, eieren av Betting Offers Finder Company. “Hele historien rundt Zlatan Ibrahimovic er så fascinerende og ikke minst motiverende. Her viser man at ved å ha troen på seg selv, så kan man få til det utrolig!”

En gutt som ikke passer inn

“Jeg er Zlatan” startet med en scene fra en trening med Ajax, og vi møter en avslappet og litt lat gutt som ikke engasjerer seg nok, og verken bryr seg om treneren eller dyrker laget. Det ender med en grei beskjed om at han bare kan gå i dusjen. Her er det lett å kjenne igjen den personligheten som Zlatan har hatt i starten av karrieren.

Etterhvert tar filmen oss til en liten gutt som bor i forstaden Rosengård, et av de tøffe strøkene rundt Malmø. Ting går ikke på skinner for lille Zlatan, han passer ikke inn verken på skolen, fotballbanen eller hjemme. Etter hvert får vi se at her er det ren stå-på-vilje, hardt arbeid og en stor tro på seg selv som fører han frem her i livet.

Det kommer tydelig frem at denne gutten kunne endt opp på et helt annet sted her livet, og det er en kronglete vei han må ta for å finne frem til de store fotballbanene og de største ligaene i Europa.

Zlatan Ibrahimović har med sine bosniske og kroatiske røtter et stort temperament, og samtidig som vi får kjennskap til hans utvikling på fotballbanen får vi også oppleve en fascinerende person og en virkelig interessant historie om integrering. Dette er nok det som danner grunnlaget for at Zlatan sin historie har et potensiale for å fortelles, og det gjerne flere ganger.

 

Dyktige skuespillere, men mangler litt på historien

I rollen som Zlatan finner vi to dyktige skuespiller. Den yngre Zlatan spilles av Dominic Andersson Bajraktari, mens Granit Rushiti innehar rollen som den eldre utgaven. Granit Rushiti utmerker seg spesielt og passer svært godt i rollen som den svenske fotballhelten. Han har skremmende mange felles ytre trekk med Zlatan, men har i tillegg også studert originalen så nøye at ansiktsuttrykkene og mimikk fremstår som den originale varen. .

Her er det bare til å sette av datoen og skaffe seg billetter. De fleste av oss liker en skikkelig god historien om en underdog som kommer seg frem her i livet. Zlatan sin reise fra Malmø til de store fotballklubbene Juventus, Inter, Milan, Barcelona og Manchester United er vel verdt tiden din.

Det eneste man kan trekke litt ned for er at det er en lett versjon av historien. Det er humoristisk og underholdende, men om du har lest bok vil du savne enkelte elementer. Her kunne med fordel Jens Sjögren gjort noe grep for å inkludere mer av de krevende og vanskelige sidene av oppveksten til hovedpersonen.