Brendan Fraser spiller en mann på 300 kilo i «The Whale»

Brendan Fraser har gjort en dramatiske transformasjonen i Darren Aronofskys kommende drama The Whale som får premiere på filmfestivalen i Venezia.

Fraser slo igjennom rundt årtusenskiftet med familiefilmen Jungle-George i  1997 og ble populær som eventyrhelt hos mainstream-publikum med Mumien-filmene. Nå er Brendan Fraser, 53 år og klar for et tungt comeback.

Det er et stykke fra Mumien-utgaven av Brendan Fraser til årets rolle i The Whale.

I The Whale spiller han en overvektig mann på hele 270 kilo. Fraser spiller Charlie, en tilbaketrukket engelsklærer. En gang i tiden forlot Charlie familien for sin homofile elsker, og da han døde, begynte han å trøstespise for å takle sorgen. Nå gjør han et siste forsøk på å få tilbake kontakten med tenåringsdatteren. Filmen bygger på skuespiller med amme navn av Samuel D. Hunter.

Sadie Sink fra Stranger Things spiller datteren. Filmen er regissert av  Darren Aronofsky, mannen bak The Wrestler og Black Swan, noe som gjør at det er lov å ha høye forventninger til filmen som har premiere på filmfestivalen i Venezia i september.
De siste årene har Fraser dukket opp i tv-serien Doom Patrol og i HBO-filmen No Sudden Move og blir å finne i en kommende skurkerolle i DCs Batgirl samt en rolle i Scorseses neste film Killers of the Flower Moon hvor han spiller mot Leonardo Di Caprio.