Thailandsk redningsdrama kommer både som film og en miniserie

Neste uke slippes Amazon-storfilmen Thirteen Lives – til høsten svarer Netflix med miniserien Thai Cave Rescue. Begge er basert på de samme hendelsen om et thailandsk fotballag på 12 gutter som blir stengt inne i en hule.

Den dramatiske redningsaksjonen som fant sted i Thailand for fire år siden er allerede skildret i dokumentaren The Rescue på Disney+. Snart slippes redningsaksjonen som spillefilm på Prime Video – og nå melder Netflix at deres miniserier med samme tema slippes til høsten.

Det var i slutten av juni 2018 at et thailandsk fotballag på 12 gutter vandret inn i en hule, som snart ble oversvømmet av et monsunregn. Verden holdt pusten da en stor redningsaksjon startet, og det tok nesten to uker før guttene ble funnet i live. Å få dem ut viste seg å være vanskeligere enn forventet.

Regissør Ron Howard skildrer respektfullt en spennende og sann historie fra perspektivet til to britiske redningsdykkere – spilt av Colin Farrell og Viggo Mortensen i Thirteen Lives. Filmen slippes på strømmetjenesten Prime Video fredag ​​5. august.

Netflix-miniserien, produsert av Jon M. Chu, har imidlertid valgt et annet perspektiv. Den seks episodene Thai Cave Rescue vil fokusere på de fangede guttene og deres opplevelser, så vel som deres familier.

For et mer realistisk preg spilles de alle av lokale amatører, og har blant annet filmet i de ekte guttenes egne hjem og i Tham Luang-hulene. I dag annonserer strømmegiganten at Thai Cave Rescue får premiere 22. september.