Den nye «Batgirl»-filmen har blitt skrotet

Den nye Batgirl-filmen har blitt skrotet av Warner Bros Discovery måneder før den planlagte utgivelsen. Etter sigende budsjettert til mer enn 70 millioner dollar, skulle den vises på kinoer og på strømmetjenesten HBO Max senere i år.

New York Post skriver at avgjørelsen hadde fulgt en dårlig reaksjon på testvisninger. Warner Bros sa imidlertid at flyttingen reflekterte deres «lederskaps strategiske skifte».

Produksjonen ble filmet i sin helhet i Glasgow, og kommunestyret sa at den hadde gitt byen en betydelig økonomisk fordel.

Filmen var basert på DC Comics-karakteren Barbara Gordon – eller Batgirl – spilt av Leslie Grace. Hun dukket opp sammen med Michael Keaton som Batman, Brendan Fraser som skurk Firefly og JK Simmons som kommissær James Gordon.

Warner Bros bekreftet også at Scoob! Holiday Haunt ville bli skrotet.

Fokus på kino

En talsperson for firmaet sa: «Beslutningen om å ikke slippe Batgirl gjenspeiler vårt lederskaps strategiske skifte når det gjelder DC-universet og HBO Max.

Det uvanlige trekket følger et lederskifte etter at Warner Bros fusjonerte med Discovery i mai 2021, med David Zaslav som nye administrerende direktør.

Ifølge Hollywood Reporter har Zaslav prioritert kostnadsbesparende tiltak og refokusering av selskapet på å lage kinofilmer fremfor prosjekter for strømming.