Bullet Train med Brad Pitt i hovedrollen overtok Kinotoppen denne helgen, men  med Minions: Historien om Gru hakk i hæl.

Minions: Historien om Gru viser seg å være sommeren stor kinosuksess. Filmen er sett av hele 343.737 siden premieren 1. juli. På tredjeplass finner vi DC Super-kjæledyrligaen. Filmen  har floppet internasjonalt for Warner, og ser heller ikke ut til å nå de store høyder her hjemme.

Passert en halv million

Den første filmen satte en ny standard når det gjaldt flyscener. Top Gun: Maverick gir oss er rett og slett flyscener av en annen verden.

En film som derimot har nådd de store høyder er Top Gun: Maverick. Filmen passerte en halv million solgte billetter på norsk kinoer etter å ha solgt 6.905 billetter sist helg, noe som holdt til en fjerdeplass. Top Gun: Maverick og nå er oppe i totalt 501.153 billetter.

Se hele Kinotoppen her

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen