Regissør Neil Marshall kommer til Ramaskrik filmfestival


Ramaskrik filmfestival har nordisk premiere på Neil Marshalls nye horrorfilm The Liar. Regissør Neil Marshall og hovedrolleinnehaver Charlotte Kirk kommer til Oppdal for å delta på premieren og treffe fansen torsdag 20. oktober.
.— Det er en ære for oss å få besøk av en såpass anerkjent regissør som Neil Marshall, sier festivalsjef Morten Haagensen. Vi er alle fans og er stolte av å kunne presentere han for vårt publikum.

Horrorfans kjenner britiske Marshall for filmer som Dog Soldiers (2002), The Descent (2006) og sist The Reckoning (2020). De to førstnevnte er ubestridte klassikere av 2000-tallet og Marshall har vært på ønskelista til Ramaskrik filmfestival i årevis. Marshall har også regissert to av de mest anerkjente episodene av Game of Thrones;  The Watchers on the Wall og Blackwater som ga han en Emmy-nominasjon.
Charlotte Kirk spiller hovedrollen; Royal Air Force-flygeren Lt. Kate Sinclair. Hun ko,er til premieren på RamskrikFoto: Réka Valkai
Charlotte Kirk spiller hovedrollen; Royal Air Force-flygeren Lt. Kate Sinclair som blir skutt ned over Afghanistan. Når Royal hun blir skutt ned over Afghanistan, må hun søke tilflukt i en forlatt bunker under bakken. Hun har kommet over en gammel sovjetisk forskningsstasjon der de produserte biologiske våpen; halvt menneske, halvt aliens som nå vekkes til live!
Kirk høstet priser og nominasjoner for sin rolle i Marshalls forrige film The Reckoning, og har flere hovedroller i anerkjente filmer. I 2015 hadde hun en sentral rolle i Lionsgate sci-fi film Vice, der hun spilte mot Bruce Willis. Kirk har også roller i Hollywoodfilmer som Oceans 8 og How to be Single.
The Liar er en action/horrorfilm med masse sjarme, gore og glimt i øyet. En skikkelig late night-hit på en skrekkfilmefestival. Lt. Sinclair er en kul rolle i en kul film. Kirk må kjempe hardt mot monstre i en gammel sovjetisk forskningsstasjon i den Afghanske ørken. Veldig gøy for oss at Charlotte Kirk kommer til Oppdal, sier Haagensen.
 
Ramaskrik får dermed en pangstart torsdag 20. oktober med premiere og storslått besøk. Marshall og Kirk blir her torsdagen, men må reise på nye oppdrag allerede dagen etter.
— Det er bare å booke seg inn allerede fra dag en på Ramaskrik 20. – 23. oktober, avslutter Haagensen.
 

Ramaskrik 

Ramaskrik er Norges skumleste filmfestival som gir publikum skrekkfilm over fire dager. Festivalen foregår i Oppdal kulturhus og arrangeres for 12. gang 20. – 23. oktober 2022. I løpet av festivalen kan du se rundt 25 filmer samt er rekke kortfilmer. Festivalen gjestes også av filmskapere fra inn og utland. Festivalen er også anerkjent internasjonalt og ble i 2018 satt på det amerikanske magasinet MovieMakers liste over de 30 bloody best genrefests in the World.