«Avatar» kommer tilbake på norske kinolerreter til høsten

Nå forsvinner James Camerons sci-fi-hit fra Disney+. Planen er å gi den ut på kino igjen i september.

«Avatar» kan ikke lenger strømmes på Disney+. Strømmetjenesten har i det stille fjernet sci-fi-eventyret, trolig på grunn av en planlagt ny utgivelse på kino til høsten.

Fra og med 23. september vil James Camerons «Avatar» igjen innta norske kinoer. Tretten år etter premieren i 2009 skal vi tilbake til planeten Pandora, som oppvarming til oppfølgeren, som slippes til jul. Og storfilmen får en sjanse til å legge til ytterligere en million til sin allerede rekordstore inntjening – «Avatar» er den mest innbringende filmen gjennom tidene med 2,85 milliarder dollar.
14. desember er det så tid for fortsettelsen. I Avatar: The Way of Water kommer Sam Worthington tilbake som Jake Sully og Zoe Saldana kommer tilbake som Neytiri, nå med en liten mengde egne barn. Rollelisten inkluderer også Sigourney Weaver, Stephen Lang og nykommeren i franchisen, Kate Winslet.

Avatar 3 er allerede planlagt til julepremiere i 2024. Avhengig av hvordan de mottas, kan det komme to filmer til i 2026 og 2028.