Ravenheart Filmfestival avholdes i Oslo 25. til 28. august

Lyden av jamring, latter og gledeshyl kommer som ekko fra fremtiden, mens mørke vinger flakser opp fra Vega kino og skygger over solnedgangen når Ravenheart Filmfestival inntar Oslo igjen.

Mange premierer

Dette blir fjerde året Ravenheart Filmfestival avholdes i hovedstaden og denne gang har de altså flyttet seg til Vega kino i Hausmansgate. Men akkurat som tidligere kan du vente deg et bredt spekter av horror, sci-fi, fantasy og bekmørke komedier som du ellers aldri ville få sett på store lerret.

Blant de største trekkplastrene finner du norgespremieren av Three Thousand Years of Longing, som er den nye fantasyfilmen til George Miller. Dette er altså mannen som har gitt oss Mad Max universet, noe som burde være nok til å pirre nysgjerrigheten til enhver cineast.

Programmet byr også på en god blanding premierevisninger fra andre deler av verden, bl.a. actoinkomedien Cop Secret, som faktisk er laget av keeperen på det islandske landslaget. Om han er like god i registolen som på fotballbanen gjenstår å se, men det kan i hvert fall ikke være helt bak mål.

Nytt og gammelt

En rekke andre land er også representert, bl.a. Tyskland med sci-fi mysteriet The Final Land der to menn forsøker rømme fra en gudsforlatt planet, Argentina med skrekkfilmen Leni om en jente som må sloss mot sine egne mareritt, Tsjekkia med komedien Shoky & Morthy om youtubestjerner som bruker ekte blod for å bli populære, samt Chile med antalogifilmen Apps om nettopp apper.

Det vil også bli vist en rekke klassikere i form av Signs, Event Horizon, Bram Stroker’s Dracula og kultfavoritten The Thing. For ikke å glemme 100-års jubileet til Nosferatu som feires med en spesialvisning i Jacob’s kirke.

Personlig vil jeg også anbefale å få med seg noen av de mange kortfilm-programmene på festivalen, da disse har vært av svært høy kvalitet tidligere år og alltid byr en lang rekke småjuveler som ellers er bortimot umulig å få sett noe annet sted.

Som tidligere år vil Cinema også komme med en egen stemningsrapport i etterkant, så hvis du treffer oss på Vega kino må du gjerne slå av en prat og fortelle om dine beste opplevelser fra festivalen.

Vi sees.