Russland svartelister Ben Stiller og Sean Penn

Russland svartelister 25 amerikanske statsborgere mandag. Inkludert Hollywood-skuespillerne Ben Stiller og Sean Penn. Dette er et svar på sanksjonene som USA har innført mot Russland.

Både Stiller og Penn har uttrykt støtte til Ukraina og de har også møtt landets president Volodymyr Zelensky. Flere amerikanske politikere er også svartelistet.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet er personene permanent utestengt fra å komme inn i landet. Russland har tidligere sperret over 1000 amerikanske statsborgere inn i landet.

Ben Stiller besøkte Ukraina i sin rolle som ambassadør for UNHCR og på Verdens flyktningedag i juni. I en video på Twitter diskuterte Stiller og Zelenskyy situasjonen til flyktninger i det krigsherjede landet som følge av invasjonen fra Russland.

– Du er helten min, sa Stiller på et tidspunkt.

Sean Penn var der ved invasjonen

Sean Penn var i landet og filmet en dokumentar om Russlands invasjon ved krigsutbruddet i mars.

«Allerede en brutal feil med tapte liv og knuste hjerter, og hvis han ikke trekker seg tilbake, tror jeg Putin vil ha gjort menneskehetens verste feil noensinne. President Zelensky og folket i Ukraina har reist seg som historiske symboler på mot og prinsipp», skrev Sean Penn på Twitter.

FOTO: Ukrainian Joint Forces Operation Press Service

«Ukraina er i forkant av demokratiets omfavnelse av drømmer. Hvis vi lar dem kjempe alene, vil vi miste sjelen til Amerika, fortsatte han.

I en uttalelse på Facebook takket den ukrainske regjeringen Sean Penn for at han var der: «Sean Penn viser et mot som mange andre, spesielt ledere i Vesten, mangler».