Sterk kinopremiere for «The Woman King» i USA

Både publikum og kritikere bøyer seg for Viola Davis actionpakkede historisk drama.

Viola Davis historiske epos fra 1800 -tallet Vest -Afrika er filmen som ser ut til å overgå alle forventninger i løpet av en ellers svak kinomåned i USA. Nettstedskontoret Mojo rapporterer om en uventet sterk premierehelg, der «The Woman King» spilte inn 19 millioner dollar.

Publikum har også gitt filmen den høyest mulige CinemaScore -rangering, A+, i undersøkelsene som ble gjennomført på American Cinemas. Kritikerne er enige: av 128 anmeldelser om Rotten Tomatoes, 95 prosent er positive, noe som gir filmen det ettertraktede ferske stempelet.

«The Woman King» finner sted for 200 år siden i den afrikanske nasjonen Dahomey. «The Woman King» er den bemerkelsesverdige historien om Agojiene, de kvinnelige krigerne som på 1800-tallet beskyttet det afrikanske kongeriket Dahomey med ferdigheter og en voldsomhet ulik noe verden noen gang har sett. «The Woman King» er inspirert av sanne hendelser, og følger den følelsesmessig episke reisen til general Nanisca (Viola Davis) mens hun trener neste generasjons rekrutter og gjør dem klare til kamp mot en fiende som er fast bestemt på å ødelegge deres livsstil.

Gina Prince-Bythewood («The Old Guard») har regissert den virkelighetsbaserte historien som er unik i Action Adventure-sjangeren med et ensemble med overveiende svarte kvinner i hovedrollene.

Her i Norge må vi vente litt lenger på denne adrenalinfylte historien. «The Woman King» har -premiere 25. november.