Nå kommer Lionsgate+, MGM+ og Nordisk Film+

Nå satser enda flere filmstudioer på egne strømmekanaler. Bare denne uken lanseres tre nye strømmetjenester.

Forrige uke kom SkyShowtime til Norge (for å erstatte Paramount+). Og bare denne uken har tre nye strømmetjenester lansert. Kun Lionsgate+ av dem er tilgjengelig på det norske markedet nå, men Nordisk Film+ skal også lanseres i Norge.

Her er en rask oversikt over de nye spillerne i strømmekrigen.

Lionsgate+

Strømmetjenesten Starzplay kom til Norge i våres, men nå synes de det er på tide med navnebytte. Starzplay – produksjonsselskapet STARZs egen strømmetjneste – vil bli Lionsgate+ i 35 land over hele verden.

Pressemeldingen lover «et sted for serieentusiaster som leter etter førsteklasses, provoserende programmering» som den politiske thrilleren «Gaslit» med Julia Roberts, og den kommende høst serien «Dangerous Liaisons».

Lionsgate+ erstatter Starzplay i Norge i dag, 29. september, og er tilgjengelig som app. Alt innhold vises automatisk hos Viaplay.

MGM+

Den amerikanske kabel-TV-kanalen og strømmetjenesten EPIX gjør også navneendring. I vinter blir det MGM+ ifølge TV Line. Her ønsker de å være «tv for filmelskere… Serier som reflekterer og feirer arven etter det ikoniske MGM-merket».

Nye originalserier som «Belgravia: The Next Chapter» og «Hotel Cocaine» er ventet i sortimentet. Her vil du også kunne se klassiske MGM-filmer som «Rocky» og James Bond, som forøvrig også er på Prime Video.

Nordisk Film+

Et annet filmselskap som mener selve merkevaren deres burde få seerne til å tegne abonnement. I Danmark har de nettopp lansert Nordisk Film+, som samler det meste og det beste fra… du gjettet riktig, Nordisk Film.  Nordisk Film+ har tidligere vært en del av pakken til enkelte kabelselskaper, men nå går de all in.

Danskene kan for 49 danske kroner per måned velte deg i selskapets film fra fra fortid og nåtid, for eksempel «Kon-Tiki», detektivhistoriene om avdeling Q og danske Olsenbanden. Det er også Hollywood-filmer distribuert av Nordisk Film som «The Hunger Games» og «John Wick».

Nordisk Film+ er også på vei til Norge.