Bill Skarsgård spiller hovedrollen i Robert Eggers «Nosferatu»

Bill Skarsgård spiller mot Lily-Rose Depp i Robert Eggers nyinnspilling av den gotiske skrekklassikeren.

Det ser ut som Robert Eggers planer for en «Nosferatu»-remake har gjenoppstått. Denne gangen med ingen ringere enn Bill Skarsgård i tittelrollen.

Deadline skriver at Skarsgård vil ha Lily-Rose Depp som medspiller. Denne «nyfortolkningen» beskrives som en gotisk fortelling om besettelse, og følger en plaget kvinne som blir hjemsøkt av en vampyr i Tyskland på 1800-tallet.

Max Schreck i den tyske stumfilmsklassikern «Nosferatu» fra 1922.

«Nosferatu» er et lidenskapsprosjekt for Eggers, skrekkregissøren som er anerkjent for filmer som «The Witch» og «The Lighthouse».

Han har prøvd å få laget filmen i årevis, sist med Anya Taylor-Joy og Harry Styles i rollebesetningen. Da det falt i grus, laget han i stedet vikingfilmen «The Northman» – der Bill Skarsgård egentlig skulle spille en av rollene. Svensken måtte droppe ut på grunn av tidsplankonflikter:

– Korona kom i veien og da måtte jeg velge: «Clark» eller «The Northman»? Og jeg måtte velge «Clark», har Bill Skarsgård sat til svensk presse. – Det var ven mye større utfordring med hovedrollen der enn en mindre rolle i «The Northman».