Bill Skarsgård spiller mot Lily-Rose Depp i Robert Eggers nyinnspilling av den gotiske skrekklassikeren.

Det ser ut som Robert Eggers planer for en «Nosferatu»-remake har gjenoppstått. Denne gangen med ingen ringere enn Bill Skarsgård i tittelrollen.

Deadline skriver at Skarsgård vil ha Lily-Rose Depp som medspiller. Denne «nyfortolkningen» beskrives som en gotisk fortelling om besettelse, og følger en plaget kvinne som blir hjemsøkt av en vampyr i Tyskland på 1800-tallet.

Max Schreck i den tyske stumfilmsklassikern «Nosferatu» fra 1922.

«Nosferatu» er et lidenskapsprosjekt for Eggers, skrekkregissøren som er anerkjent for filmer som «The Witch» og «The Lighthouse».

Han har prøvd å få laget filmen i årevis, sist med Anya Taylor-Joy og Harry Styles i rollebesetningen. Da det falt i grus, laget han i stedet vikingfilmen «The Northman» – der Bill Skarsgård egentlig skulle spille en av rollene. Svensken måtte droppe ut på grunn av tidsplankonflikter:

– Korona kom i veien og da måtte jeg velge: «Clark» eller «The Northman»? Og jeg måtte velge «Clark», har Bill Skarsgård sat til svensk presse. – Det var ven mye større utfordring med hovedrollen der enn en mindre rolle i «The Northman».

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen