«Die Hard»-regissør John McTiernan, vender tilbake etter 20 års pause

John McTiernan, som står bak klassikere som «Jakten på rød oktober» og «The Last Action Hero» kommer tilbake som regissør til høsten med ett nytt prosjekt.

«Die Hard»-regissøren vender tilbake til registolen etter 20 års pause.  Regissøren bak 80-tallsklassikerne «Die Hard» og «Predator», John McTiernan, har ikke laget film siden «Basic» fra 2003 – men nå skal det endre seg, melder World of Reel. Den nye filmen heter «Tau Ceti Foxtrot» og i hovedrollene ser vi Uma Thurman og Laurence Fishburne.

McTiernan forsvant fra rampelyset etter floppen «Basic» og havnet i fengsel etter at han løy til FBI om produksjonen bak hans forrige prosjekt «Rollerball» med James Caan i hovedrollen. Etter fengselsoppholdet gikk også McTiernan konkurs, så de siste årene har vært mildt sagt turbulente.

«Tau Ceti Foxtrot» er science fiction og handler om en gruppe opprørere som tar på seg ulike skurker som terroriserer en krigsherjet planet i Tau Ceti-stjernesystemet. Innspillingen starter til høsten i Paris.

Bildet ovenfor er fra et storyboard McTiernan lekket til en venn som deretter la det ut på sosiale medier. Prosjektet har vært under forberedelse i noen år nå og ble avbrutt av COVID, men det ser ut til at de sakte er på vei tilbake.