Tom Cruise skal filme i verdensrommet

Universal-sjef Donna Langley bekrefter nå at Mission: Impossible-skuespilleren vil filme i verdensrommet.

Cruise er en sertifisert fallskjermhopper, helikopterpilot og våghals. Han er kjent for å avstå fra en stuntmann eller CGI-alternativer og gå opp de høytflyvende handlingen selv. Han festet seg som kjent fast ved siden av et stigende fly for en scene Mission Impossible – Rogue Nation og var med i jagerfly mens han filmet Top Gun: Maverick. Men å bryte jordens tyngdekraft og filme i verdensrommet ville være det første for sekstiåringen. Romprosjektet er i samarbeid med Elon Musks private romfartsselskap SpaceX.

I et intervju med BBC forklarte Langley at mesteparten av Tom Cruises romfilm uten tittel er foregår på jorden, men Cruises karakter er nødvendig om bord på den internasjonale romstasjonen for noen heltemodige scener på et sent stadium. Konseptet ble først lansert i 2020 av Cruise og hans Edge of Tomorrow-regissør Doug Liman.

Selv om filmen, hvis den faktisk er tatt opp i verdensrommet, ville være en enorm prestasjon for Hollywood, Tom Cruise selv og NASA, ville den ikke være den første filmen som ble filmet i verdensrommet. I 2021 lanserte to russiske skuespillere til den internasjonale romstasjonen om bord og filmet et innslag om en kirurg som må operere sin medkosmonaut før han returnerer til jorden. Den russiske filmen, kalt The Challenge, fullførte filmingen sin i verdensrommet på bare 12 dager, men et typisk opphold ombord på den internasjonale romstasjonen er faktisk omtrent seks måneder. Det er uklart om det ville være en returflyvning spesielt planlagt for Cruise eller om han ville bo blant astronautene i noen måneder.