Her er den boken Stephen King helst vil ha filmatisert

Stephen King avslører hvilken av bøkene hans han helst ville se filmatisert I et intervju med Netflix-siden Tudum forteller skrekkforfatteren også hvilke filmatiseringer av hans bøker som er hans personlige favoritter.

Gjennom årene har vi sett et stort antall av Stephen Kings bøker få nytt liv på lerretet eller i tv — fra 1976-klassikeren «Carrie» til «Mr. Harrigan’s Phone», som hadde strømmepremiere så sent som forrige uke.

Til tross for at filmatiseringen fortsetter å komme fortløpende, er det fortsatt flere verk av forfatteren som ikke har fått filmatisering. I intervjuet med  Tudum nevner King at det er en bestemt bok han gjerne skulle sett på det store lerretet, som ingen filmskaper ennå har grepet tak i

– Jeg tror ikke det er noen som har valgt «Rose Madder», som jeg tror hadde vært en veldig bra film, sier forfatteren.

«Rose Madder» ble først utgitt i 1995. Romanen følger en mishandlet kvinne som flykter fra hjemmet sitt, og som finner uventet støtte i et gammelt maleri mens mannen hennes fortsetter å forfølge henne.

I intervjuet forteller King også om hvile filmatiseringer av arbeidet hans han liker best, samt hvilken film han mener bør settes mer pris på.

– Jeg liker «Stand by Me», «Frihetens regn» og «The Green Mile». Jeg liker «Lida» godt. En som folk ikke snakker mye om er «Cujo», og jeg har alltid følt at den filmen aldri fikk den oppmerksomheten den fortjente.

Stephen King-tilpasningen neste i rekken er nyinnspillingen av «Salem’s Lot», som vil bli utgitt i USA i april 2023. Etter det kommer en filmatisering av novellen «The Boogeyman», som forventes å ha premiere en gang i samme år.

Se traileren til «Mr. Harrigan’s Phone»: