James Gray skal lage film om den unge John F. Kennedy

James Gray, kjent for filmer som «Ad Astra» og «The Lost City of Z», har funnet sitt neste prosjekt. Filmskaperen skal nå skrive og regissere en biografi om John F. Kennedy, som skal fokusere på den amerikanske presidentens yngre dager.

Filmskaperen følger opp «Armageddon Time» med et biografisk drama, som skal fokusere på Kennedys liv før han ble president i USA.

Ifølge Deadline skal filmen, som ennå ikke har en offisiell tittel, følge en ung mann som desperat prøver å gjøre faren sin stolt. Fokus for handlingen vil være på hvordan han ble en krigshelt i marinen under andre verdenskrig, som senere var med på å bane vei til Det hvite hus.

Et manus skal ha blitt fullført tidligere, men Gray vil nå skrive en ny versjon. Det gjenstår å se hvilken skuespiller som blir rollebesatt i hovedrollen når produksjonen på filmen starter neste år.

– JFK er en som har fanget verdens oppmerksomhet i flere tiår, som en amerikansk president, en alliert i borgerrettighetsbevegelsen og et kulturelt ikon. Men dette er en mulighet til å børste myten til side og utforske en side av ham som vi ikke kjenner i det hele tatt, sa Gray i en uttalelse.

Gray er for tiden opptatt med Armageddon Time, med blant andre Jeremy Strong, Anne Hathaway og Anthony Hopkins i hovedrollene. Dramaet åpnet på kino i USA i går, men venter fortsatt på en svensk premieredato.