sss

Seks perfekte filmer ifølge Quentin Tarantino – og en Oscar-vinner han aldri har sett

Filmskaper og filmnerd Quentin Tarantino innrømmer at han faktisk aldri har sett Sound of Music, som vant fem Oscar-priser i 1966.

Quentin Tarantino var nylig innom Jimmy Kimmel Live for å snakke om sin nye bok, «Cinema Speculation». En bok som delvis er basert på Tarantinos egen oppvekst og diverse kinobesøk i ungdomsårene og et kapittel handler også utelukkende om filmkritikere.

Under besøket til Kimmel snakket Tarantino som vanlig med stor innlevelse om sin kjærlighet til film og blir deretter spurt om hvilke «perfekte filmer» som finnes. Han nevner «Motorsagmassakren» som sådan i boken. Og han er tydelig på at det ikke er så veldig mange, men kommer raskt på fem titler til:

1. «Motorsagmassakren» (1974)
2. «Haisommer» (1975)
3. «Exorcisten» (1973)
4. «Annie Hall» (1977)
5. «Young Frankenstein» (1974)
6. «Tilbake til fremtiden» (1985)

Rett før besøket til Kimmel avsluttes, blir Tarantino også spurt om det er noen virkelig anerkjent film han fortsatt ikke har sett. Tross alt er han kjent for å vite stort sett alt om de mest obskure filmtitlene i filmhistorien. Men innrømmer så at han fortsatt ikke har gitt «Sound of Music» (1965) en sjanse ennå, selv om filmen vant hele fem Oscar-priser da den gjorde det.
Hans nye bok «Cinema Speculation» er nå i salg.