Enola Holmes 2 – Sherlocks lillesøster er tilbake

Mange har det nok friskt i minne da Netflix ga ut den første Enola Holmes filmen i 2020, og vi skrev også en sak om denne filmen, men nå kommer altså film nummer 2.

Hvem er Elona Homes?

Enola Holmes er Sherlocks yngre søster som på slutten av 1800-tallet vokser opp i et mannsdominert England hvor hun attpåtil risikerer å havne i de suksessfulle storebrødrenes skygge. Allerede i den første filmen ble vi kjent med Enolas evne til løse mysterier, noe hun har tilfelles med sin bror Sherlock Holmes. I denne nye filmen ser vi for første gang Enola Holmes ta på seg sin første offisielle sak som privatetterforsker.

Enola Holmes filmene har et dyktig team i ryggen

Enola Holmes filmene er ikke bare basert på gode bøker, men har også et usedvanlig godt team som sørger for at filmene utstråler kvalitet. Teamet består selvsagt av dyktige og populære skuespillere som Enola Holmes spilt av Mille Bobby Brown (kanskje mest kjent fra sin rolle som Eleven i Stranger Things) og Sherlock Holmes spilt av Henry Cavill (kjent for roller som Superman og Geralt of Rivia i The Witcher); Men det er ikke bare skuespilleren som er dyktige. Selv de små detaljene er på plass, og det er dette som gjør at man kan leve seg inn i handlingen i 1800-tallets England.

Kulisser er viktige elementer som ikke må undervurderes for å virkelig overbevise oss om at handlingen er satt på slutten av 1800-tallet, og dette er noe teamet virkelig har fått til. Selv møblene i filmene er helt perfekte for å gi oss denne følelsen, og man får nesten lyst til å se om man kan få kjøpt lignende spisestoler. Selvsagt er også antrekkene til Enola Holmes helt formidable, og siden hun er en mester i forkledning får vi se mange av dem. Detaljene er også til stede for møbler eller andre gjenstander som man kun ser i en veldig kort periode, for de som følger ekstra godt med er det for eksempel noen senger og sengerammer som man bare ser et lite sekund i løpet av hele filmen, men som teamet likevel har gjort seg flid med.

Spekulasjoner om en tredje film

Selv om den andre filmen kun nettopp er blitt sluppet er det allerede spekulasjoner om en tredje film. Med mindre den andre filmen gjør det uventet dårlig, noe som virker usannsynlig, så vil nok Netflix ønske å lage flere filmer. Stjernen Mille Bobby Brown har allerede vært ute i mediene og snakket om sine forhåpninger rundt en film nummer 3, og hun sier blant annet at hun gjerne vil at Enola Homes skal få enda mer utfordrende mysterier å løse.

Det er tydelig at Mille Bobby Brown liker seg i rollen som Enola Homes, samtidig som hun også er forventet å være en nøkkelskuespiller i andre Netflix Serier slik som for eksempel Stranger Things sesong 5 som vil være den avsluttende sesongen for serien som virkelig fikk Mille til å eksplodere i popularitet for sin rolle som Eleven.