Roar Uthaugs «Troll» er Norges første monsterfilm – se traileren

Roar Uthaug har tidligere sørget for den første norsk slasherfilmen og den første norsk katastrofefilmen. Nå har han laget Norges første virkelige monsterfilm!

Roar Uthaug sørget for å lage grunnfundamentet til den moderne norske skrekkfilmbølgen med Fritt Vilt (2006). Og slik Roar Uthaug laget en blåkopi for slashersjangeren skulle Bølgen gjøre det samme for den gryende norske katastrofefilmbølgen i 2015. Med Netflix-aktuelle Troll har han, basert på den ferske traileren, kombinert det beste fra begge leirer.

En 20 år gammel idé

Roar Uthaug skal lage film for Netflix. Fra venstre: – Vi i Motion Blur er ekstatiske over å endelig kunngjøre dette samarbeidet med Roar Uthaug og Netflix, uttalte tidligere produsentene Kristian Strand Sinkerud (til venstre) og Espen Horn (til høyre). Regissør Roar Uthaug i midten. Foto: Lasse Nyhaugen/Netflix

Roar Uthaug har visstnok hatt ideen til filmen i hele 20 år, lenge før den moderne bølgen med kjempende giganter sett i for eksempel Pacific Rim og King Kong-filmene.

Troll er en idé som har utviklet seg bakhodet mitt i over 20 år. Å endelig kunne realisere det med de entusiastiske og ambisiøse menneskene på Netflix og Motion Blur, er virkelig en drøm. Jeg kan ikke vente med å slippe løs dette norske monsteret på verden, uttalte Uthaug i forbindelse med at finansieringen var på plass i 2020.

Dypt inne på Dovrefjell, våkner noe gigantisk etter å ha blitt fanget i tusen år. Trollet ødelegger alt i veien, og nærmer seg raskt Oslo, med byboere som sliter med å stoppe noe de trodde eksisterte bare i norsk folklore.

I rollene møter vi Krigsseileren-aktuelle Ine Marie Wilmann, Gard B. Eidsvold som hennes far samt Kim Falck og Mads Sjøgård Pettersen. Manuset er skrevet av Vikingulven-aktuelle Espen Aukan og filminnspillingen har blant annet blitt gjort på Ulsteinvik, Sognefjellet, Lom, Åndalsnes, Valdresflya, Hunderfossen og Rena. Troll er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud som tidligere har produsert Den 12. mann (2017) og Amundsen (2019).

Selv om Troll har norsk regissør og norske skuespillere er det den internasjonale strømmeaktøren Netflix som har sørget for å få laget filmen. Troll slippes på Netflix 1. desember.