James Cameron: – Derfor er «Avatar 2» mer en 3 timer lang

Spilletiden til den kommende oppfølgeren Avatar: The Way of Water har blitt avslørt til å være ikke mindre enn 3 timer og 10 minutter. Den er omtrent 30 minutter lenger enn forgjengeren Avatar fra 2009.

Det er imidlertid en god grunn til at oppfølgeren har hatt så lang spilletid. Filmens regissør James Cameron forklarer dette med at det er økt fokus på relasjoner og følelser sammenlignet med den første filmen. Variety skriver:

– Målet er å fortelle en ekstremt attraktiv historie på et følelsesmessig grunnlag. Jeg vil si at vekten i den nye filmen er mer på karakterer, mer på historie, mer på forhold, mer på følelser.

James Cameron utdyper:

– Vi brukte ikke like mye tid på relasjoner og følelser i den første filmen som vi gjør i den andre filmen, og det er en lengre film fordi det er flere karakterer å forholde seg til. Det er mer historie å ta hensyn til.

Det er tidligere gjort klart at Avatar : The Way of Water vil ha hovedfokus på familie som tema. I science fiction-filmen finner du altså Jake (Sam Worthington) og Neytiri (Zoë Saldaña), som nå har stiftet barnefamilie.
Ifølge den 68 år gamle filmskaperen skal man ikke tro at dette er en familiehistorie i vanlig Disney-stil. Derimot sammenligner James Cameron familiedramaet i Avatar: The Way of Water med en noe mindre barnevennlig familie:

– Dette er en familiehistorie, akkurat som The Sopranos er en familiehistorie.

Gangsterfamilien fra HBO-serien The Sopranos er kanskje ikke det første du tenker på i forbindelse med Avatar-universet. Det ser ut til å være en brutal og dramatisk sterk kinoopplevelse i vente.