Disney+ utforsker for tiden mulighetene for å utvikle en serie om den kjente arkeologen og eventyreren Indiana Jones.

Ifølge en artikkel i Variety er serien under utvikling hos Lucasfilm for strømmetjenesten Disney+. Teamet bak for tiden er på jakt etter en manusforfatter. Ingen detaljer om handlingen offentliggjort. Det er også usikkert om serien blir en prequel, en spinoff til filmene eller kanskje en samling etter Indiana Jones 5-filmen som skal ha premiere neste år.

Vi vet imidlertid med sikkerhet at universet vil være det vi alle kjenner fra Indiana Jones-filmene – slik det har vært siden den første filmen Jakten på den forsvunne skatten fra 1981.

80-årige Harrison Ford har imidlertid tidligere uttalt at han er ferdig med Indiana Jones-karakteren etter den femte filmen, som får premiere i 2023.

Så langt har Harrison Ford spilt Indiana Jones i fire filmer: Hunt for the Lost Treasure (1981), Indiana Jones og de fordømtes tempel (1984), Indiana Jones og det siste korstog (1989) og Indiana Jones og krystallhodeskallens rike (2008).

George Lucas og Philip Kaufman skapte karakteren, og Steven Spielberg regisserte de fire første filmene. Den femte filmen skal regisseres av James Mangold.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen