SSS

Jens Lien lager terrordrama

Johan Høsts bestselgende og kritikerroste krimroman «En nasjon i sjakk» skal bli spillefilm. Filmen skal regisseres av  Jens Lien. Filmen får den norske tittelen  DELTA: En nasjon i sjakk.

Norges statsminister er kidnappet og sporløst forsvunnet. Terroristen har bare et krav: De makthavende politikerne må spille et parti sjakk for å redde statsministerens liv. Sjakkbrikkene representerer personer i statens tjeneste eller samfunnstopper.

Hvis politikerne vinner spillet vil statsministeren overleve, men hver gang terroristen vinner en brikke må et menneske bøte med livet. Politikerne og krisestaben står overfor et umulig valg: Skal de ofre uskyldige mennesker i et forsøk på å redde statsministeren? Med 24 timer på seg for å vinne spillet, kommer de nærmere døden for hvert trekk i en desperat kamp for å stoppe terroristen og redde demokratiet!

Johan Høst og Jens Lien. Foto: Jonas Laumann

En nasjon i sjakk har et sjeldent originalt set-up som jeg umiddelbart ble forført av. Historien er drivende spennende og tar stadig overraskende vendinger. At jeg leste hele boka på én dag, sier sitt. Johan har skrevet en drøy historie hvor sjokkeffekt åpenbart er en av ingrediensene. Samtidig balanserer han alvor, lekenhet, brutalitet og stil på en måte man ikke ser så mye av i norsk film. Heltene er suverene, morsomme og smarte, mens skurkene er onde og grenseoverskridende. Johans cocktail av storpolitikk, sjakk, terror og hevn opplever jeg som både moderne, frisk og vågal, sier Jens Lien.

–Samtidig går mine tanker også til 90-tallet og actionthrillerens storhetstid med klassikere som The Negotiator og Seven. En nasjon i sjakk treffer også tidsånden på en spennende måte. Med Magnus Carlsen har sjakk blitt noe som engasjerer hele landet. Og et drama som på lekent vis blander spill og ekte liv er jo i all høyeste grad en del av vår tid med alle realitiy show som produseres. Også verdenes mest sette TV-serie, Squid Game, tar tar tak i dette. Jeg gleder meg til å kunne bringe denne historien til lerretet, og til et stort publikum som jeg tror har lengtet etter filmer av denne typen», uttaler regissør Jens Lien.