«Yellowstone – sesong 5» med samme høye kvalitet

5

Yellowstone har aldri hatt problemer med å trekke seere – det er en av Paramount og SkyShowtimes største hits og har allerede ført til flere spinoff-serier. Sesong 5 av serien endrer ikke formelen for mye, men fortsetter å gi seerne den dramatiske western – med den høye produksjonsverdien som Tyler Sheridan-showene er kjent for.

Sesong 5 tar seg opp noen måneder etter de sjokkerende kunngjøringene på slutten av sesong 4. John Dutton (Kevin Costner) har vunnet løpet og blir innsatt som Montanas guvernør i premieren. Han har imidlertid til hensikt å bruke posisjonen til å beskytte ranchen sin – å beskatte ikke-beboere og sette en stopper for all utvikling på det nærliggende landet.

Yellowstone | June 20, 2018 (United States) Summary: A ranching family in Montana faces off against others encroaching on their land.
Countries: United StatesLanguages: English

Beth (Kelly Reilly) er ved hans side, men Jamie (Wes Bentley) er bekymret for hva farens politikk kan bety fra et politisk ståsted. Premieren setter scenen for den skiftende dynamikken som ser ut til å vente for Dutton-familien, sammen med dypere problemer som møter en ranch på 2020-tallet.

Yellowstone utmerker seg med skuespill, og premiereepisoden viser at sesong 5 fortsetter å opprettholde den tradisjonen. Fra episke heste- og menneskelige actionscener, med dusinvis av menn og dyr kranglet over store landområder, til morsomme øyeblikk med lassotriks, viser showet den vestlige kulturen som i utgangspunktet tiltrakk fansen. Skaperen og regissøren Taylor Sheridan vet hva som griper fansen ‘ oppmerksomhet.

Nyansert

Gjennom premieren bindes ulike narrative tråder sammen og får episoden til å føles sammenhengende. Filmtograf Christina Alexandra Voros har et øye for å fange Yellowstone-landskapet sammen med intime karakterbilder.

Costner bringer den tyngde til guvernør John Dutton som rollen trenger, men i premiereepisoden er det Reilly som virkelig skinner som Beth. Hun trives etter en seirende kampanje og fortsetter å være sårbar i forholdet til Rip.

Sesong 5-premieren er bra TV, men trår ikke ny mark.  Yellowstone sesong 5-premieren bygger på alt serien gjør best: fantastisk foto og overbevisende drama. kke mye ser ut til å endre seg denne sesongen. Det er et drama forankret i de samme land- og familieproblemene som tidligere sesonger har dekket. Til syvende og sist er ikke det et problem for serien.