Forbered deg på å få ødelagt barndomsminnene dine. Mange favorittbarneklassikere begynner å bli offentlig eiendom, noe som betyr at historier og karakterer ikke lenger er beskyttet av opphavsrett, det ser ut til å friste filmverdenens skrekkundergrunn.

Tidligere i år fikk traileren til Winnie-The-Pooh: Blood and Honey mye oppmerksomhet, der vi kunne se Ole Brumm og Nasse Nøff i en blodig drapssanse. Mange på sosiale medier har gitt uttrykk for at nettopp traileren til filmen har fullstendig ødelagt deres gode barndomsminner om dyrene i Hundredemeterskogen.

Mannen bak filmen, Rhys Frake-Waterfield, er imidlertid ikke ferdig med å ødelegge våre søte barndomsminner. Nå er han produsent av en ny skrekkfilm som skal gi historien om den elskelige dådyret Bambi en morderisk vri.

Filmen får tittelen Bambi: The Reckoning og regisseres av Scott Jeffrey, som overfor Dread Central beskriver sin versjon av tittelrollen som en «brutal drapsmaskin».

– Filmen blir en utrolig mørk gjenfortelling av historien fra 1928 som vi alle kjenner og elsker.

Den mest kjente Bambi-historien er utvilsomt Disneys tegneserie fra 1942, som tilpasset boken fra 1928 av den østerrikske forfatteren og jegeren Felix Salten.

Historien følger en dådyrkalv som vokser opp i skogen og opplever livet og naturens uskyld og skjønnhet. Alt som Bambi: The Reckoning ikke vil gjøre.

Selv om vi ikke har noen detaljer om den nye filmens handling, er det en åpenbar hevnvinkel som kan tas etter det tragiske dødsfallet til Bambis mor – en dødsscene som allerede har traumatisert utallige barn i Disney-versjonen.

I følge The Hollywood Reporter har Rhys Frake-Waterfield også planlagt å gi en annen Disney-klassiker en skrekkoverhaling med Peter Pan: Neverland Nightmare.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen