«Tulsa King» – Sylvester Stallone med gave til Sopranos-elskere

5

Endelig er det klart for Sylvester Stallones første tv-serie som vises på SkyShowtime. Serieskaper er Taylor Sheridan, mannen som har gitt oss strålende filmer som Sicario, Wind River og Hell or High Water – og seriesuksessen Yellowstone som kom med sin femte sesong i forrige uke.

Dette er en serie som helt klart kommer til å treffe all de som elsker Sopranos.

76-årige Sylvester Stallone spiller Dwight David Manfredi som har tilbrakt 25 år i fengsel, etter å ha tatt skylda for sjefen sin i «å banke en fyr jeg faktisk likte som ikke fortjente det» — og harv holdt kjeft og nektet å snakke – noe som og kunne redusere straffen. Kona hans har skilt seg fra ham; datteren hans er fremmedgjort.

Tulsa King | November 13, 2022 (United States) Summary: Following his release from prison, mafia capo Dwight "The General" Manfredi is exiled to Tulsa, Oklahoma, where he builds a new criminal empire with a group of unlikely characters.
Countries: United StatesLanguages: English

Men i stedet for å motta en behagelig belønning for sitt offer, sendes han i eksil til Tulsa Oklahoma for å «plante et flagg» og bygge opp mafiaorganisasjonen der. Dette er selges til ham som en gave – og Dwight bestemmer seg for å gjøre det beste ut av det. Men ikke før han banker respektløs ung capo og dermed skaffer seg en fiende blant sine egne.

Ikon

«Tulsa King» er skapt av Taylor Sheridan, som nok en gang rammet inn en serie rundt et ærverdig ikon, etter «Yellowstone» (Kevin Costner) og dens prequel «1883» (Sam Elliott), med Harrison Ford satt til den kommende oppfølgeren-prequel «1923.» Hans medskaper er Terence Winter, som skapte «Boardwalk Empire» og tilbrakte flere sesonger på «The Sopranos». Tulsa King føles som den har dratt nytte av dem alle.

Dwight lander i Tulsa og Tyson (Jay Will), en jovial drosjesjåfør blir ansatt som Dwights sjåfør allerede før de har forlatt flyterminalen og gitt en haug med kontanter for å kjøpe en Lincoln Navigator. Men allerede på vei fra flyplassenr, lar Dwight ham stoppe ved en marihuanabutikk på vei inn til byen og tilbyr eieren, Bodhi, en avtale han ikke kan avslå.

«Jeg skal beskytte deg mot gjengene,» sier Dwight, som bare vil ha 20 prosent av overskuddet.

«Hvilke gjenger?» undrer Bodhi.

«Og loven.»

«Det er lovlig.»

Likevel er ikke Dwight å leke med, spesielt når han får vite at Bodhi har en halv million dollar på kontoret og det blir fort en avtale om beskyttelse.

Stallone er overbevisende i rollen som tøff gangster, samtidig ligger humoren hele tiden under.

Livet i bibelbeltet

Dwight prøver å tilpasse seg jobben og det nye livet i bibelbeltet. Det gjør han på sin egen måte. På en lokal bar møter han  den nyskilte Stacy (Andrea Savage). Det ender med en one-night-stand. Neste morgen blir hun sjokkert over å høre at han er 75 – hun regnet ham for «en hard 55».  På den annen sine blir hun nå yrkesmessig interessert i i ham – hun er en føderal agent. På jobb neste morgen oppdager hun at Dwight er noe mer enn den spreke gamle fyren hun plukket opp kvelden før.

Stallone er overbevisende i rollen som tøff gangster, samtidig ligger humoren hele tiden under den røffe opptreden. Dette er en serie som frir til oss nostalgikere som elsket Sopranos.

Dwight er ikke bare ond- han har også moral når han velger ut hvem som fortjener juling -så det går utover både en rasistisk bilforhandler, en full mann som plager en kvinne. Han er ridderlig ovenfor kvinner. Han savner datteren sin og er myk under den harde overflaten.

Serien er på sitt beste når det går bort fra de kriminelle handlingslinjene og lar Dwight vise sine menneskelige sider og viser en viss anger over karrierevalget.

Anmeldelsen er basert på de to episodene som er tilgjengelige for anmeldelse.