27 animasjonsfilmer konkurrerer om Oscar i 2023

Hvem tar hjem Oscar for beste animerte film? Akademiet har avslørt hvilke 27 filmer som er med i nominasjonen denne vinteren. Guillermo del Toros «Pinocchio» og storfilmen «Minions: historien om Gru» utfordrer Disney og Pixar i år.

Guillermo del Toros stop motion-animerte «Pinocchio» gjør det bra etter kritikernes lovord før kinopremieren (på fredag ​​slippes den på Netflix). En annen populær stop motion-film som ennå ikke har nådd Norge er den A24-produserte «Marcel the Shell With Shoes On».

Listen inkluderer også de vanlige mistenkte som Disney med eventyrfilmen «A Different World», og Pixar, som klarte å gi ut både «Rød» og «Lightyear» i år. Når det gjelder kassainntekter, er Minions: historien om Gru årets gitte vinner. Det gjenstår å se om det også sjarmerer Oscar-juryen.

Animasjonsfilmene i årets Oscar-løp er:

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood”
“Charlotte”
“DC League of Super-Pets”
“Drifting Home”
“Strange World”
“Eternal Spring”
“Goodbye, Don Glees!”
“Guillermo del Toro’s Pinocchio”
“The Sea Beast”
“Inu-Oh”
“Lamya’s Poem”
“Lightyear”
“Little Nicholas, Happy as Can Be”
“Mad God”
“Marcel the Shell with Shoes On”
“My Father´s Dragn”
“Minions: historien om Gru”

“Pus med støvler: Ety siste ønske”
“New Gods: Yang Jian”
“Oink”
“Run, Tiger Run!”
“Rød”
“Myke poter, skarpe klør”
“The Bob’s Burgers Movie”
“Thw Bad Guys”
“Luck”
“Wendell & Wild”